Kamuda 2 bin 680 personel ve memur alımı yapılacak: İşte başvuru şartları...

Kamuda 2 bin 680 personel ve memur alımı yapılacak: İşte başvuru şartları...

Memur alımı ne zaman yapılacak? 14 devlet kurumunun İŞKUR'da yayınladığı iş ilanlarına göre, 2 bin 680 personel ve memur alımı gerçekleştirilecek. 9 Kasım 2020 günü başlayan başvuruların şartları da belli oldu. İşte kamu kurumlarının iş ilanları...

İŞKUR ve bakanlıkların resmi internet sitelerinde yayımladıkları ilanlar, KPSS sınavına giren vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 14 kamu kurumu tarafından 2 bin 680 memur personel istihdam edilecek.

MEMUR ALIMI NE ZAMAN 2020?

9 Kasım 2020 Pazartesi günü itibarıyla yayımlanmış olan kamu ilanlara göre, 14 Devlet kurumu tarafından personel alımı ve memur alımı yapılacak. İŞKUR ilanları ve Bakanlıkların ilanlarına başvurmak isteyen adayların mutlaka 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekiyor.

MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Personel memur alımları farklı kadrolarda yapılacak olup, genellikle, uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı, sosyal çalışmacı, Aile Bakanlığı personeli, büro personeli, hemşire gibi kadrolarda yapılacak.

Başvuruları başlayan kamu kurum ve Bakanlıkların personel alımı ilanları ve kadro dağılımı şöyle:

* Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Bakanlık 817 kişilik kadro ile Türkiye geneli taşra teşkilatına en az ön lisans mezunu , Sosyal Çalışmacı 100 kişi, Fizyoterapist 21 kişi, Diğer Sağlık Personeli 240 kişi, Psikolog 128 kişi, Psikolog (Kadın) 102 kişi, Hemşire (Kadın) 9 kişi, Sosyal Çalışmacı (Kadın) 52 kişi, Çocuk Gelişimcisi (Kadın) 49 kişi, Diyetisyen 8 kişi, Büro Personeli 70 kişi ve Destek Personeli 38 kişi alınacak. Adaylar başvurularını KPSS ve Mezuniyet şartına göre yapacak.

* Gelir İdaresi Başkanlığı

Son zamanlarda uzun yıllardır yapılmayan GUY alımı yapılacak. Bu yönde GİB 1000 kişilik boş kadro ile Gelir Uzman Yardımcısı (GUY) alımı yapacak. Alımlar Türkiye geneli yapılacak. Adaylardan bu yönde 2019 veya 2020 yılı KPSS puanı ile A Grubu P48 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

* Hazine ve Maliye Bakanlığı

Maliye Bakanlığı 2020 yılı için 500 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcısı ile 15 Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcısı alımı yapacak. Alımlar İstanbul ili için yapılacak. Adayların bu yönde 2020 yılında yapılan KPSS'den en az 75 ve 80 puan almış olmak şartı aranacak.

* Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Bugün yayımlanan ve başvurusu başlamış olan Üniversiteye 195 kişilik kadro ile Sözleşmeli Personel alımı yapılacak. Bu yönde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi en az lise mezunu, 152 Hemşire, 35 Sağlık Teknikeri, 1 Fizyoterapist, 1 Biyolog, 2 Ebe, 1 Psikolog, 1 Diyetisyen alımı yapılacak.

* Karataş Belediyesi

Belediye Lisans mezunu adaylar içinden KPSS en az 50 puan ile 2 kişilik kadro ile 1 Muhasebeci ve 1 Antrenör alımı yapılacak.

KAMU İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İŞKUR üzerinden başvuru yapılan kamu ilanları şöyle:

* Kafkas Üniversitesi

52 kişilik hastane personeli alımı için 11 Silahsız Güvenlik Görevlisi, 9 Temizlik Görevlisi ve 32 Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı alımı yapılacak.

* Vakıflar Genel Müdürlüğü

10 kişilik kadro ile 8 Güvenlik Memuru ve 2 Temizlik Personeli alacak.

* Gazi Üniversitesi

Üniversiteye 7 farklı alanda 11 personel alınacak. Bu yönde 2 Asansör Kurucusu Ve Bakımcısı/Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Ve Onarımcısı, 2 Terzi, 1 Makine Bakım Onarımcısı, 1 Elektrikçi (Genel), 1 Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik), 2 Mobilyacı, 1 Hastane Hizmetlisi (ERKEK) ve 1 Hastane Hizmetlisi (KADIN) alımı yapılacak.

* Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

4 kişilik kadro ile 3 Özel Güvenlik Görevlisi ve 1 Temizlik Görevlisi alınacak.

* Çeltikçi Belediye Başkanlığı

1 Büro Memuru alınacak.

* Kırıklareli Üniversitesi

Eski Hükümlü 1 Temizlik Görevlisi alınacak.

* Tarsus Üniversitesi

12 Güvenlik Görevlisi alınacak.

* İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa

55 Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı ve 5 Güvenlik Görevlisi alınacak.

* Azdavay Belediye Başkanlığı

1 Kalorifer Ateşçisi ve 1 Ahşap Şekillendirici alınacak.

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan kamu ilanlarına başvurular sadece esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda yapılmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN