Kanserde yeni umut: Eşek arısı

Kanserde yeni umut: 
Eşek arısı

Gün geçmiyor ki bir "kanserde yeni umut" ortaya çıkmasın. Doktorlar bu sefer de kanserli hücreleri eşek arılarında bulunan bir zhirle öldürdüklerini iddia etti.

Brezilya'nın Sao Paulo Üniversitesi'nden uzmanlar tarafından yapılan deneylerde, eşek arılarının iğnesinde bulunan bir zehrin, normal hücrelere zarar vermeden kanserli hücreleri öldürdüğü gözlemlendi. Fareler üzerinde yapılan deneylerde, arı zehrinin MP1 maddesinin, kanserli hücrelere yapışarak, bu hücrelerin yaşamasını sağlayan molekülleri sızdırdığı ve bu şekilde hücreleri öldürdüğü belirlendi.

BBC Türkçe'de yayımlanan habere göre, uzmanlar çalışmaların henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve insanlar üzerinde denenebilmesi için daha çok araştırma yapılması gerektiğini belirtti.

Yeni bir ilaç türü ortaya çıkabilir

Araştırmaya katılan Leeds Üniversitesi uzmanlarından Dr. Paul Beales hücre zarındaki yağlara saldıran kanser tedavilerinin tamamen yeni bir ilaç türünü beraberinde getirebileceğini söyledi.

İngiltere Kanser Araştırmaları Vakfı'nan Dr. Aine McCarthy de "Araştırmanın bu ilk aşaması Brezilya eşek arısının zehrinin kanser hücrelerini laboratuvarda nasıl öldürdüğü konusundaki bilgimizi arttırıyor. Bulgular heyecan verici olsa da, bu araştırma temelinde üretilen ilaçların kanser hastalarına yararlı olup olmayacağını görmek için daha çok klinik araştırma ve deney yapılması gerekiyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN