Afşin Yurdakul kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Afşin Yurdakul kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Yurt dışında gazetecilik eğitimi aldıktan sonra çeşitli yabancı basın kuruluşlarında editörlük yapan Afşin Yurdakul, 2013-2023 yılları arasında Habertürk TV'nin ekran yüzü olarak görev yaptı. Deneyimli spiker, dış politika alanındaki bilgi birikimiyle birçok yabancı devlet adamıyla röportajlar gerçekleştirdi. 2023 yılında spikerliği bırakarak ABD'ye yerleşti. İşte, Afşin Yurdakul biyografisi...

Sade sunumu ve konuya hakimiyetiyle seyircilerin ilgiyle takip ettiği Afşin Yurdakul, uzun yıllar Habertürk TV'de haber bültenlerinde sunuculuk, tartışma programları moderatörlük yaptı. Özel röportajlarıyla da dikkat çeken deneyimli spiker, konuklarına yönelttiği çarpıcı sorularla konunun detaylarıyla izleyicilere aktarılmasını sağladı.

afsin-yurdakul-hangi-kanalda.jpg

AFŞİN YURDAKUL'UN HAYATI

1982 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Lisans eğitimini ABD'de Columbia Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi Televizyonculuk ve Uluslararası Habercilik bölümünde tamamladı.

Mezuniyetinin ardından CBS, Al Jazeera ve SkyNews kanallarında çalıştı. Bunun yanı sıra yabancı dergilerde editörlük yaptı.

afsin-yurdakul-evli-mi-esi-kim.jpg

2011 yılında Türkiye'ye döndükten sonra NTV'de haber merkezinde editör ve muhabirlik görevlerinde bulundu.

2013 yılında Habertürk TV'ye transfer oldu. Burada ilk olarak 'Eksen' programıyla ekranlara geldi. Edindiği deneyimin ardından 'Nedir Ne Değildir?', 'Habertürk Manşet', 'HT 360' programlarını hazırlayıp sundu.

2018 yılında Gazetecilik Vakfı'nın ilk kez Türk gazeteciler için açtığı Robert L. Long bursunu kazandı. 27 gazeteciyle birlikte 1 yıl boyunca Harvard Üniversitesi'nde Suriye'deki insanı kriz ile ilgili çalışmalarda bulundu.

afsin-yurdakul-aslen-nereli.jpg

8 Eylül 2023 tarihinde Habertürk TV'den ayrıldı. Veda açıklamasında, "Gazetecilik büyük kıskaçta" diyen Afşin Yurdakul, "Demokrasi ve ifade özgürlüğü olmadan nefes alamaz" dedi. Deneyimli spikerin, Habertürk TV'ye veda sözleri şöyle:

"Bugün bu ekranda son yayın... 10 yıl, çok uzun bir süre. Bu ekrandayken hep krizlerle boğuştuk diyebilirim. Tüm birimlerde omuz omuza çalıştığımız arkadaşlarıma ve izleyicilere teşekkür ediyorum. Bu kısım belki en duygulu olanı olacak, beni hep 'Dünyada en iyisi neredeyse git öğren evladım sonra gel ülkende hizmet et' diye yetiştiren rahmetli anneme ve canım babama teşekkür ediyorum. Bu meslek büyük bir kıskaçta; demokrasi olmadan, hukukun üstünlüğü olmadan, ifade özgürlüğü el üstünde tutulmadan nefes alamaz. Nefes aldırmak hepimizin görevi. Dünyanın bu kritik zamanında ülkeme de hakkıyla demokrasi, adalet, refah, ferahlık diliyorum. Türkiye'nin bütün renkleri, bütün renklerine emanet olsun. Allah'a ısmarladık."

afsin-yurdakul-neden-ayrildi.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1982 doğumlu olan Afşin Yurdakul, 2023 yılı itibarıyla 41 yaşındadır.

2023 Ağustos ayında Şikago Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ufuk Akçiğit ile evlendi. Afşin Yurdakul, 2023 Eylül ayında medyadaki kariyerini sonlandırarak ABD'ye yerleşti.

Hayvanseverliğiyle bilinen Afşin Yurdakul'un bir kedisi ve bir köpeği vardır.

İyi seviyede İngilizce konuşabilmektedir.

Afşin Yurdakul 1.78 metre boyunda, 53 kilo ve koç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @afsinyurdakul, Twitter'da @afsinyurdakul , Linkedin'de @afsin-yurdakul kullanıcı adıyla yer almaktadır.

afsin-yurdakul-boy-kilo.jpg

afsin-yurdakul-sevgilisi-var-mi-sevgilisi-kim.jpg

afsin-yurdakul-kac-yasinda.jpg

afsin-yurdakul-hangi-kanalda.jpg

afsin-yurdakul-aslen-nereli.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN