Aytunç Erkin kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte hayatı

Aytunç Erkin kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte hayatı

Gazeteciliğe 1997 yılında başlayan Aytunç Erkin, editör olarak çeşitli basın yayın kuruluşlarında çalıştı. 2020 yılında Tümamiral Cihat Yaycı'nın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan istifa etmesine giden süreçte dile getirdiği 'FETÖ kumpası' iddiaları büyük yankı uyandırdı. İşte, Aytunç Erkin biyografisi...

Politika ve güncel olaylara ilişkin kaleme aldığı kitaplarıyla beğeni toplayan Aytunç Erkin, son dönemde çeşitli haber kanallarında gündeme dair yorumlarda bulunuyor. Yaptığı haberlerle sosyal medyada ilgi görüyor.

AYTUNÇ ERKİN NE DEDİ, NEDEN GÜNDEM OLDU?

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki kripto FETÖ'cüleri tespit eden FETÖMETRE programı ile Libya ve Türkiye arasındaki deniz yetki alanlarındaki çalışmalarıyla bilinen Deniz Kuvvetleri Komutanı Tümamiral Cihat Yayıcı'nın Genelkurmay'ın emrine atanmasıyla ilgili söylediği sözler internet medyasında gündem oldu.

Aytunç Erkin, 16 Mayıs 2020 tarihinde Halk TV'de katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı: "İktidara yakın bazı gazetelerin Ankara temsilcileri bazı bakanlıkların danışmanları ya da bakan yardımcıları tarafından aranıp 'Şu askerleri, şu yargı mensuplarını parlatmayın. Çünkü bunlar ulusalcıdır' deniliyor. 10-15 günlük mesele bu. Bunu herkes biliyor. Bu arayanların çocukların FETÖ'nün otellerinde bile kaldılar. Bunlar zaman içinde çıkacak."

AYTUNÇ ERKİN'İN HAYAT HİKAYESİ

1975 yılında Adana'nın Kozan ilçesinde dünyaya geldi.

Lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi Turizm bölümünde tamamladı. İkinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi.

Aytunç Erkin, 1997'den beri pek çok gazete, dergi ve televizyon kurumlarında çalıştı. Meslek hayatını Sözcü gazetesinde editör olarak sürdüren Aytunç Erkin, zaman zaman televizyon programlarında gündeme dair yorumlarda bulunuyor.

1975 doğumlu olan Aytunç Erkin, 2021 yılı itibarıyla 46 yaşındadır.

Fenerbahçe taraftarıdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @aytunc_erkin, Twitter'da @aytuncerkin1907 kullanıcı adıyla yer almaktadır.

AYTUNÇ ERKİN KİTAPLARI

* FETÖ'nün Şifreleri/Başmuavini
* K@Rdan Adam & AKP Eski Milletvekili Emin Şirin Anlatıyor
* Sarı-Lacivert Öfkeli Adam: Aziz Yıldırım

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN