Buket Güler kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte biyografisi

Buket Güler kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte biyografisi

Üniversiteden kamu yönetimi mezunu olan Buket Güler, gazeteciliğe olan ilgisiyle beraber 2002 yılında muhabir olarak medya dünyasına adım attı. Ünlü spiker; TRT Türk, Habertürk TV, CNN Türk, Olay TV, Haber Global TV'nin ardından kariyerini Halk TV'de ekranlarında sürdürüyor. İşte, Buket Güler'in hayatı...

Haber kanallarının tanınan ekran yüzlerinden biri olan Buket Güler, verdiği bir röportajda, ilerleyen yıllarda haberlere konu olmuş kişilerin hayallerini, hikayelerini kaleme alarak kitap çıkarmak istediğini söyledi. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan deneyimli sunucu, canlı yayınlarda kamera arkasında yaşanan ilginç anları sosyal medya hesabından paylaşıyor.

BUKET GÜLER'DEN GAF

2019 yılında milli güreşçi Rıza Kayaalp'in Dünya Güreş Şampiyonası'nda 4. kez altın madalyaya uzanmasını son dakika olarak anons eden Buket Güler, Kayaalp'in 2018 yılında altın madalyayı 3. kez kazanmasını da son dakika olarak anons ettiği anları sosyal medya hesabından paylaştı. 2018'deki anonsta dili sürçen spiker, "Bu başarıyı ben de bekledim" notunu düştü.

BUKET GÜLER'İN HAYAT HİKAYESİ

1983 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Buket Güler aslen Çorumludur. 'Berkan' adında bir erkek kardeşi vardır.

Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler alanında yaptı.

2002 yılında Hürriyet gazetesinin Ankara bürosunda muhabirlik yapmaya başladı. Aynı medya grubunda yer alan Tempo dergisinde özel haberler ve röportajlar yaptı.

2009 yılında yayın hayatına başlayan TRT Türk kanalının 7 yıl boyunca ekran yüzü oldu.

2016 yılında Habertürk TV'ye transfer oldu. Burada haber bültenleri sunmasının yanı sıra tartışma programlarında moderatörlük yaptı.

2018 yılında CNN Türk'e geçen Buket Güler, 2 yıl boyunca ana haber bülteninin sundu.

2020 yılında, yayın hayatı 1 ay süren Olay TV'de gündüz kuşağında sunuculuk yaptı.

2021 yılında Haber Global TV ile el sıkıştı. Sabah 09.00-12.00 saatleri arasında haber sundu, canlı yayında gündeme dair konuklar ağırladı. Akşam kuşağında ise tartışma programlarında yer aldı.

2021 yılında 'Hiç Tanımadım Hiç Unutmadım' adlı ilk kitabını yayımladı. Kitapta, medya kariyerinde şahit olduğu yaşadığı ilginç anları ve kendi deneyimlerini anlattı.

2023 yılında Halk TV'ye transfer oldu. Burada haber bültenleri sundu, tartışma programlarında moderatörlük yaptı.

unlu-spikerin-grekoromen-kabusu-son-buldu-h2874-9032b.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1983 doğumlu olan Buket Güler, 2023 yılı itibarıyla 40 yaşındadır.

2023 yılında görüntü yönetmeni Emrah Ozan ile evlendi.

Fenerbahçe taraftarıdır.

Buket Güler 1.70 boyunda, 55 kilo ve akrep burcudur.

İyi seviyede İngilizce konuşabilmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @buket___, Twitter'da @buketguler kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN