Sümeyye Yılancı kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte hayat hikayesi

Sümeyye Yılancı kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte hayat hikayesi

Haber Global spikerleri kadrosuna 2022 yılında dahil olan Sümeyye Yılancı, kariyerinde daha önce ATV ve Show TV haber merkezlerinde muhabir olarak çalıştı. İlk kez spikerlik deneyimi yaşayan deneyimli isim, hafta içi günlerde gece kuşağında boy gösteriyor. İşte, Sümeyye Yılancı biyografisi...

Show TV'den ayrıldıktan kısa süre sonra sosyal medyadan bir paylaşım yapan Sümeyye Yılancı, Haber Global'in yeni spikeri olduğunu, "Nerede kalmıştık?" sözleriyle duyurdu. Haber medyasından birçok isim tebrik mesajları yazarken ünlü spiker, sahalardan stüdyoya geçmiş oldu.

Haber kanallarındaki tartışma programlarında moderatörlük yapan birçok deneyimli gazetecinin, kariyerine muhabir olarak başladığı biliniyor. Muhabirliği bırakan Sümeyye Yılancı'nın da ilerleyen dönemde tartışma programı sunup sunmayacağı seyircilerde merak konusu oldu.

sumeyye-yilanci-kimdir-kac-yasinda-aslen-nereli.jpg

SÜMEYYE YILANCI'NIN HAYATI

15 Mayıs 1992 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Sümeyye Yılancı aslen Giresunludur. İki erkek kardeşi vardır.

İlkokulu, ortaokulu ve liseyi İstanbul'da okudu. Bilecik Üniversitesi İşletme bölümünde başladığı lisans eğitimine Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde tamamladı. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Görsel İletişim ve Dijital Medya bölümünde yaptı.

Mezuniyetinin ardından 2014 yılında bir radyoda kültür-sanat programı sundu. 2015 yılında bir süre tiyatro oyunculuğu yaptı.

2016 yılında ATV'de ve A Haber'de hava durumu sunuculuğu yaparak ilk ekran deneyimini yaşadı. Ardından haber merkezine geçen Sümeyye Yılancı, medya kariyerini muhabir olarak sürdürdü.

2020 yılında ATV'den ayrılarak Show TV'ye transfer oldu. Burada ana haber bülteninde muhabirlik yaptı, özel haberler hazırladı. Yaz döneminde Show Ana Haber Bülteni'ni sundu. Aynı yıl 'Aslaşkanma' adında bir aşk romanı yazdı.

2022 yılında Haber Global ile el sıkışan Sümeyye Yılancı, eylül ayından itibaren hafta içi günleri gece haber bültenleri sundu.

Gönüllü olarak doğaçlama ve muhabirlik dersleri verdi. Tercümanlık eğitimi alan Sümeyye Yılancı, işaret dili biliyor.

sumeyye-yilanci-evli-mi-esi-kim.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1992 doğumlu olan Sümeyye Yılancı, 2023 yılı itibarıyla 31 yaşındadır.

2018 yılında muhabir Mahmut Keşan ile evlendi. Çiftin, 'Kıvanç' (d.2020) adında bir oğlu bulunuyor.

Ailesiyle birlikte İstanbul'da hayatını sürdürüyor fakat ilerleyen zamanda Ayvalık Cunda Adası'na yerleşmek istediğini her fırsatta dile getiriyor.

Sümeyye Yılancı 1.68 metre boyunda, 55 kilo ve boğa burcudur.

Kış mevsimini seviyor.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @sumeyyeyilanci, Twitter'da @sumeyyeyilanci kullanıcı adıyla yer almaktadır.

sumeyye-yilani-boy-kilo-kac.jpg

SÜMEYYE YILANCI HANGİ KANALLARDA ÇALIŞTI?

2016-2016 - ATV
2020-2022 - Show TV
2022-2023 - Haber Global

SÜMEYYE YILANCI KİTAPLARI

2020 - Aslaşkanma

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN