Olay TV neden kapandı?

Olay TV neden kapandı?

Güçlü editöryal kadrosuyla yeniden yapılanan Olay TV kapanma kararı aldı. İş insanı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu kanalın, HDP'nin grup toplantılarını yayınlaması ve muhalif duruşu nedeniyle iktidar tarafından baskı altına alındığı iddia edildi.

1994-2019 yılları arasında Bursa'nın yerel televizyon kanalı olarak yayın yapan Olay TV, sahibi Cavit Çağlar tarafından İstanbul'daki yeni merkezine taşınarak haber kanalı formatıyla 30 Kasım 2020 tarihinde yeniden yayınlarına başlamıştı. Aydın Doğan'ın sahibi olduğu dönemde CNN Türk ve Kanal D haber merkezinde çalışan deneyimli gazetecileri bünyesinde toplayan Olay TV'den beklenmedik bir haber geldi.

OLAY TV KAPANIYOR MU?

Medyakoridoru'ndan Canan Kaya'nın haberine göre; iş insanı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay TV, 25 Aralık 2020 Cuma günü yayın hayatını sonlandıracak. Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanalın kapanma kararını çalışanlara bugün bildirdi. Olay TV'de çalışan 123 çalışanın alacaklarının hesaplandığı ve cuma günü ödemelerinin yapılacağı belirtiliyor. Öte yandan, haber merkezinin ve teknik kadronun başka bir patronla yeni bir televizyon kanalı kurarak yolun devam edeceği de gelen haberler arasında.

OLAY TV'NİN KAPANMA SEBEBİ

Olay TV'nin kapanma nedeninin, iktidar kanadından gelen uyarılar olduğu ileri sürülüyor. Özellikle de HDP'nin son grup toplantısının kanalda yayınlanmasının bu kararda etkili olduğu da iddialar arasında yer alıyor. Cavit Çağlar, kanal yayın hayatına başlamadan önce verdiği bir röportajda, hükümetten uyarı gelirse kanalı hiç düşünmeden kapatacağını dile getirmişti.

ORTAKLIK KRİZİ YAŞANIYOR

Medyaradar'da yer alan habere göre, Olay TV'nin frekans ve isim hakkını elinde bulunduran Cavit Çağlar, kanalın yüzde 70 finansmanını sağlayan Trabzonlu iş adamı Hüseyin Köksal ile anlaşmazlığa düştü ve kanalın kapatılmasına karar verildi.

Hükümete yakın isimlerin, TMSF üzerinden Cavit Çağlar'a şirketlerine el konabileceğinin söylenmesi üzerine, kapanma kararı alındığı aktarıldı. Ayrıca Çağlar'a, Cumhurbaşkanlığı kanadından Kanal 7 kökenli isimlerin, Olay TV'ye alınmasının istendiği iddia edildi.

"ŞİRKETLERİNE EL KONULACAĞI SÖYLENDİ"

konuyla ilgili olarak bağımsız milletvekili Ahmet Şık da sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan şu paylaşımları yaptı:

* Cavit Çağlar, TMSF eliyle şirketlerine el konulmakla tehdit edildi. Saray Rejimine rüştünü ispatlamış bazı Kanal 7 çalışanları, Saray görevlilerince televizyon kanalına yönetici (=kayyım) olarak atanmak istendi. Çağlar talepleri kabul etti ancak ortağı Hüseyin Köksal reddetti.

* Anlaşmazlık üzerine Çağlar, Olay TV ve bağlı şirketin tüm isim haklarını ve sahip olduğu frekansı da alarak çekilme kararı aldı. Artık Olay TV adını kullanamayacak olan kanalın başka bir isimle farklı bir frekansla yayın hayatına devam edebilmesi için görüşmeler yapılıyor.

* Kanalın sürüden farklı haber ve programlarının Saray'da rahatsızlık yarattığı, HDP’nin grup toplantısının canlı yayınlanması üzerine tehdit ve şantajın devreye girdiği anlatılıyor.

* Saray'dan, Olay TV'ye atanan kayyımlar listesinin yanı sıra Süleyman Sarılar ve Nevşin Mengü başta olmak üzere atılacak kişiler listesi de gönderildi.

OLAY TV HAKKINDA

İş insanı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay TV, 1994'te Bursa'da kuruldu. 31 Ekim 2019 tarihinde yayın hayatına son veren kanalın Bursa Gürsu'daki merkezi İstanbul Kağıthane'ye taşındı. 30 Kasım 2020'de yeniden yayın hayatına başlayan Olay TV, haber kanalı izleyenlerle buluştu.

Kadrosunda Süleyman Sarılar, Nevşin Mengü, Cem Tekel, Özlem Akarsu Çelik, Duygu Demirdağ, Ali Ekber Aydın, Şafak Ongan, Nazlı Bolak, Evren Aydın, Ayhan Kudat, Tarık Ünlü, Alican Uludağ, Gökhan Kayış, Kenan Şener, Özgen Aydos, Melis Danişmend ve Nuri Çolakoğlu gibi isimlerin yer aldığı Olay TV, Türksat uydusunun yanı sıra birçok platformdan yayın yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN