İmamoğlu'ndan Olay TV açıklaması: Ben ortak olsam kanal kapanmazdı

İmamoğlu'ndan Olay TV açıklaması: Ben ortak olsam kanal kapanmazdı

İBB Başkanı İmamoğlu, geçtiğimiz hafta kapanan Olay TV’ye ilişkin yaptığı açıklamada, “Herhangi bir maddi desteğimiz olmadı. Ben ortak olsam muhtemelen kanal kapanmazdı. Ben mücadele ediyorum ve mücadeleyi kazanan biriyim" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 26 gün yayın yayın yaptıktan sonra kapanan Olay TV’ye ilişkin "Herhangi bir maddi desteğimiz olmadı. Ben ortak olsam muhtemelen kanal kapanmazdı" açıklamasında bulundu.  

İstanbul'da koronavirüs ölümlerinde azalma olduğunu ifade eden İBB Başkanı, “Kasım ve aralık ayında geçen yıla göre 2 katın biraz altında artış oldu. Günlük ölüm sayılarının 500'ü bulduğu zamanlar oldu" dedi.  

İmamoğlu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Bir aydan daha az süre yayın yaptıktan sonra kapanan Olay TV'yi finanse ettiği iddialarına ilişkin açıklama yapan İmamoğlu, “Benim televizyon almamda bir engel mi var?” diye sordu.  

Kanalın ortağının Beylikdüzü'nden ihaleler aldığının iddia edildiğini hatırlatan İmamoğlu, “Bütün bunlardan yola çıkarak bu işin arkasında Ekrem İmamoğlu var diyorlar” dedi. 

"BEN BU ÜLKEDE BAĞIMSIZ ÖZGÜR BASIN OLMASINI İSTERİM"

İmamoğlu, kendisinin de bir TV sahibi olabileceğini belirterek, şunları söyledi: 

Esas olan süreci iyi anlamak. Ben bunları tartışmıyorum. 2021'e birkaç gün kala bir şekilde bir meydanın kepenkleri indiriliyor. Ben bu ülkede bağımsız özgür basının olmasını isterim.  

Buraya gelip nasıl medeni bir şekilde tartışabiliyorsak bunun olması lazım. Bu özgürlüğü sağlayan kanallar olmalı.  

Sayın Cavit Çağlar tanıdığım birisi. Ona da söyledim ortaklık bu kadar dillendiriliyorsa, iyi olacaksa ben ortak olayım dedim. Ben ortak olsam kapanmazdı herhalde (Gülüşmeler). Ben ortak olmadım. Herhangi bir maddi desteğimiz olmadı. Bir medya kuruluşu kurarsam bunu söylerim. 

“VEFAT SAYILARI AZALDI” 

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da koronavirüs ölümlerde azalma olduğunu kaydetti. İmamoğlu, "Bize gelen vefat sayılarının yüzlü sayılara kadar azaldığını görüyoruz. Azalma görüyoruz. Kasım ve aralık ayında geçen yıla göre 2 katın biraz altında artış oldu. Günlük ölüm sayılarının 500'ü bulduğu zamanlar oldu" dedi.  

Koronavirüs aşısı olacağını söyleyen İmamoğlu, "Şu anda bizim hekimlerimiz olunması yönünde tavsiyede bulunuyorlar. Ama şu anda benim bir antikorum var" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN