Melis Danişmend kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Melis Danişmend kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

2007 yılında 'Barda' sinema filminde kullanılan 'Dediler ki' şarkısıyla adını duyuran Üçnoktabir grubunun solisti Melis Danişmend, üniversite eğitimini gazetecilik üzerine aldı. 2002'den itibaren müzik hayatına atıldı, çeşitli mecralarda editörlük-muhabirlik yaptı. İşte, Melis Danişmend biyografisi...

2009 yılında solisti olduğu Üçnoktabir grubu dağılana kadar Beyoğlu başta olmak üzere çeşitli mekanlarda sahne alarak şarkı söyleyen Melis Danişmend, daha sonra solo albümlerini piyasaya sürdü. 2020 yılında yayın hayatı kısa süren Olay TV'de kültür-sanat programı hazırlayıp sundu.

melisdanismend.jpg

MELİS DANİŞMEND'İN HAYATI

18 Aralık 1977 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde tamamladı. Lise yıllarında okul grubuyla başladığı müzik çalışmalarını 2002'de Üçnoktabir müzik grubuna katılarak sürdürdü.

2007'de 'Sabaha Karşı' adlı ilk albümünün yayınlayan, 2009'da ise dağılma kararı alan grubun ardından kendi şarkıları üzerinde çalışmaya başlayan Melis Danişmend, 2010'da akustik gitar ve piyanonun ağırlıkta olduğu, davulun ise hiç yer almadığı 'Daha Az Renk'i yayınladı.

2013'te çıkan ikinci albümü 'Biraz Gülmek İstiyordum'u beraber sahne aldığı grubuyla vokal da dahil olmak üzere hücum kayıt tekniğiyle canlı olarak kaydetmeyi tercih eden Melis Danişmend'in üçüncü albümü 'Ve Ev' 2016'nın ilkbahar aylarında yayınlandı.

Müzik otoriteleri tarafından kendi şarkılarını yazan en başarılı müzisyenler arasında gösterilen ünlü şarkıcı, müzik kariyeriyle birlikte gazetecilik mesleğini de sürdürmeye devam ediyor. Daha önce Vizyon, Radikal, Sabah, Rolling Stone Türkiye ve InStyle Türkiye gibi dergi ve gazetelerde muhabir, editör, yazı işleri müdürü konumlarında çalışan, yazılar yazan, bir dönem televizyon ve radyo programları da hazırlayan Melis Danişmend, Gazete Kadıköy'de köşe yazarlığı yapıyor.

2020 yılında iş insanı Cavit Çağlar'ın sahibi olduğu Olay TV'de 'Kültür Sanat' adlı programı hazırlayıp sundu.

melis-danismend.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1977 doğumlu olan Melis Danişmend, 2022 yılı itibarıyla 45 yaşındadır ve bekardır.

Melis Danişmend 1.68 metre boyunda, 53 kilo ve yay burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @melisdanismend, Twitter'da @melisdanismend, Facebook'ta @danismendmelis, Youtube'da @melisdanismend kullanıcı adıyla yer almaktadır.

MELİS DANİŞMEND ALBÜMLERİ

2010 - Daha Az Renk
2013 - Biraz Gülmek İstiyordum
2016 - Ve Ev

KONUK OLDUĞU ALBÜMLER

2008 - Tolga Burkay - Renk Körü
2009 - Selim Demirdelen - Dut Ağacı
2011 - Feridun Düzağaç - İyilik Güzellik Spor
2012 - Son Dört - Yol Yorgunu
2013 - Koray Candemir - Yarım Kalan
2019 - Pinhani - Yollar Bizi Bekler

ÜÇNOKTABİR - DEDİLER Kİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN