Ali Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Ali Yüksel kimdir, kaç yaşında, nereli, ne mezunu? İşte biyografisi

Kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler alanlarında eğitim alan Ali Yüksel, 1988-1999 yılları arasında kaymakamlık yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı bünyesinde başmüfettişliğe getirildi. 2021 yılında Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Üyesi oldu. İşte, Ali Yüksel'in hayatı...

Uzun yıllar mülki amir olarak görev yapan Ali Yüksel, yurdun çeşitli kentlerinde kaymakamlık yaptı. 1999 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliğine atanan deneyimli isim, 2021 yılında Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Üyesi olarak görevlendirildi.

ALİ YÜKSEL'İN HAYAT HİKAYESİ

1966 yılında Antalya'nın Alanya ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokulu Alanya'da, ortaokul ve lise öğrenimini ise Antalya Aksu Erkek Öğretmen Lisesi'nde tamamladı.

Lisans eğitiminin Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri Bilim Dalı'nda yaptı.

ATAUM tarafından yürütülen 'Avrupa Birliği Uzmanlık Programı'nı tamamladı. 1 yıl İngiltere'de ve 6 ay ABD'nin Florida kentinde İngilizce dil eğitimine ve mesleğiyle ilgili programlara katıldı.

1988 yılında Yozgat Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı.

1991 yılından itibaren sırasıyla Aksaray-Gülağaç, Van-Özalp, Bolu-Mengen ve Denizli-Sarayköy Kaymakamlığı görevlerini yürüttü.

1999 yılında Mülkiye Müfettişliğine ve aynı yıl Mülkiye Başmüfettişliğine atandı.

15 Aralık 2021 tarihinde Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Üyeliği'ne atandı.

1966 doğumlu olan Ali Yüksel, 2021 yılı itibarıyla 55 yaşındadır.

İyi seviyede İngilizce konuşabilmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da @aliyuksel1 kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN