Bergen kimdir, aslen nereliydi, ne zaman ve nasıl öldü, mezarı neden kafes içinde, kocası öldü mü?

Bergen kimdir, aslen nereliydi, ne zaman ve nasıl öldü, mezarı neden kafes içinde, kocası öldü mü?

Arabesk müziğin kraliçesi sıfatıyla tanınan Acıların Kadını lakaplı Bergen, yaşam öyküsünün beyaz perdeye taşınmasıyla gündemde. Bergen'in hayatı, yaşadığı zorluklar, ölümü, mezarı merak ediliyor. Bergen'in gerçek adı ne, kocası Halis Serbest öldü mü, yüzüne kezzap atan kim? İşte, Bergen biyografisi...

Asıl adı Belgin Sarılmışer olan Bergen; Sen Affetsen Ben Affetmem, Elimde Fotoğrafın, Benim İçin Üzülme, Garibin Çilesi Mezarda Biter gibi pek çok şarkısıyla arabesk müziğin zamansız sesleri arasında yer aldı. Hayat hikayesi yeniden film olan Bergen'in trajik öyküsünde Farah Zeynep Abdullah ve Erdal Beşikçioğlu başrollerde. Bergen, 30 yaşında daha önce yüzüne bir kova kezzap atan eski eşi Halis Serbest tarafından Adana Pozantı yolunda vurularak öldürüldü. Bergen'in katili Halis Serbest, katıldığı bir televizyon programında pişman olmadığını belirterek şunları söyledi: "Bana 'canavar' diyen o bayana hiç yakıştıramadım. Ben canavar değilim. Ben her şeyden önce bir insanım. Bir film yapıyorlar. Hiç olmazsa benim onayımı almış olsalardı, gerçekten de çok iyi bir film çıkardı ortaya. Hayali bir senaryo hazırlamışlar. Hayali bir film. Olayların nerede geçtiğini bile bilmiyorlar. Gelirsiniz Adana'da yaparsınız filmi. Adana'da geçti benim olaylarım."

BERGEN'İN HAYAT HİKAYESİ

15 Temmuz 1959 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. Bergen'in gerçek adı Belgin Sarılmışer'dir.

Bergen 7 yaşındayken, anne ve babasının boşanmasıyla annesi Sebahat Çakır ile 1966 yılında Ankara'ya yerleşti. Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu'nu bitirdikten sonra Ankara Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü'ne girdi; fakat maddi sıkıntılar nedeniyle konservatuardan ayrılıp yaşını büyüterek bir süre PTT'de memur olarak çalıştı. Bu dönemde yaşadığı bir aşk hadisesi yüzünden PTT'deki işini de bırakmak zorunda kaldı.

1977 yılında dayısının oğlu Göksel Sarılmışer ile Mersin'de evlendi, 4 yıl evli kaldı, 1981 yılında boşandı. Hakan (d.1981) adında bir erkek çocuğu oldu. Eski eşi, boşandıktan sonra çocuğunu Hollanda'ya götürdü.

1979 yılında arkadaşlarıyla eğlenmek için gittiği Feyman Gece Kulübü'nde öylesine sahneye çıktı. Kulüp sahibi İlhan Feyman tarafından beğenilince orada çalışması için teklif aldı. Teklifi kabul edip Feyman Gece Kulübü'nde Grup Lokomotif orkestrası ile birlikte Türk sanat müziği, Türk hafif müziği ve dönemin modası olan aranjmanlardan oluşan repertuarlarla sahne aldı. Bir yıllık çalışmanın ardından Feyman Gece Kulübü'ndeki işi bittiğinde Adana'daki Kuyubaşı Gazinosu'ndan gelen 8 aylık çalışma karşılığında verilecek bir otomobil teklifini kabul etti; ama iş bitiminde otomobil elinden alındı ve borç içinde kaldı.

3.jpg

HALİS SERBEST YÜZÜNE KEZZAP ATTI

Ankara'dan sonra iş için 1981 yılında Adana'ya giden Bergen, burada Halis Serbest ile tanıştı ve 1982 yılında evlendi. Mafyalaşmış müzik piyasası tarafından Halis Serbest ile düzmece bir karı-koca senaryosu uydurulduğu, resmiyette hiç evlenmediği iddia edildi.

Bergen, 1982 yılında Atlas Plak'tan ilk longplayı olan 'Şikayetim Var'ı çıkardı. Kocasından şiddet görmeye dayanamayan Bergen, birçok kez eşinden kaçtı.

31 Ekim 1982 tarihinde İzmir Alsancak'daki New York Gece Kulübü'nde çalıştığı sırada kocası tarafından yüzüne attırılan bir kova dolusu kezzap sonucu iki gözünü de kaybetti. Vücudun büyük bir kısmı da yandı. Daha sonra sol gözü görme yetisi kazandı. Sağ gözünün hasarı yüzünden saçlarını sağ gözünün üzerine atmasıyla, bazen de güneş gözlüğüyle olan imajıyla akıllarda ve fotoğraflarda kaldı.

Halis Serbest 2 aylık firardan sonra yakalanıp tutuklanarak İzmir Buca Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Bergen, tedavi sonrası Kibariye'yi meşhur eden 'Kim Bilir?' şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilip Özşeker'in sahibi olduğu İzmir Pırlanta Pavyon'da 1985 yılına kadar sahneye çıktı.

2.jpg

'ACILARIN KADINI' OLARAK ANILDI

1985 yılında plak yapımcısı Yaşar Kekeva'nın davetiyle İstanbul'a giderek 'İnsan Severse' adlı longplayi çıkardı. Daha sonra 1986 yılının sonlarına doğru yaptığı 'Acıların Kadını' ile şöhrete kavuştu.

Albümün çok beğenilmesiyle plak şirketi tarafından Nisan 1987'de '1986 yılı Albümü En Çok Satan Arabesk Kadın Sanatçı' unvanıyla Altın Plak ve Altın Kaset ile ödüllendirildi.

Albümleri yayınlanırken bir taraftan da konser ve sahne çalışmalarını sürdüren Bergen sahneye çıkarken yanmış gözünün üstüne saçının bir perçemini atarak acılarını olmasa bile yüzünü kamufle ediyordu.

1987 yılında Ülkü Erakalın'ın senaryosu ve yönetmenliğiyle 'Acıların Kadını' filminde Yalçın Gülhan, Asuman Arsan, Meral Niron ile başrolde oynadı.

1.jpg

BOŞANDIĞI EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Şarkılarıyla halk tarafından çok beğenilen Bergen, 1987 yılında konser için gittiği Adana'da uğradığı bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu. Bir dönem sahneye çıkmayı da bıraktı. Nisan 1989'da ise eşi Halis Serbest'ten resmen boşandı.

Haziran 1989'da sahnelere tekrar çıkmaya başladı. Bu arada 'Yıllar Affetmez' adlı albümünü yaptı. Albümün tanıtım turnelerinde Adana Pozantı'dayken 14 Ağustos 1989 tarihinde boşandığı eşi Halis Serbest tarafından kurşunlanarak 30 yaşında öldürüldü. Memleketi Mersin'e gömüldü.

1-1-1.jpg

ŞARKICI BERGEN NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

Anadolu turnesi kapsamında Samsun'dan Kayseri'ye geçen Bergen, buradaki çalışmasını tamamlayarak Mersin'e gitmek için yola çıktı. Boşandığı eşi Halis Serbest'in kendilerini takip ettiğini fark eden şarkıcı ve annesi polisi arayarak durumu bildirdi, tedbir alınacağını öğrenince yollarına devam etti. Tarsus Pozantı E-5 karayolunun Çamalan Yaylası mevkisindeki Gülek Kasabası'nda bulunan Aspava Lokantası'nda gece 04.00 sularında Halis Serbest, Bergen ve annesinin karşısına çıktı. Halis Serbest ile tartışan Bergen, arabaya binmek üzere hareket ettiğinde Halis Serbest'in silahından çıkan 6 kurşunun hedefi oldu ve aracının şoför koltuğuna kanlar içinde yığıldı.

Bergen'in annesi Sabahat Çakar'ı da 3 kurşunla yaralayan Halis Serbest kaçtı. Olay yerinde hayatını kaybeden Bergen'in naaşı Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Annesi Sebahat Çakır ise yoğun bakımda tedaviye alındı. Bergen'in cenazesi olaydan bir gün sonra Mersin Akbelen Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bergen'in katili Halis Serbest, Almanya'da yakalandı. Türk makamları Serbest'in iadesi için çalışma başlatarak Ağustos 1991 tarihinde Türkiye'ye getirdi. 12 Mart 1992 tarihinde çıkarıldığı mahkemede 1 yıl 3 ay hüküm giymesine rağmen zaman aşımı, Almanya'da mahkumiyet süresi gibi 'hafifletici nedenlerle' 7 aylık mahkumiyetin ardından tahliye edildi. Mahkeme çıkışında karara isyan eden anne Sebahat Çakır'ın, "Kızımın mezarda kemikleri sızlayacak, beni de tehdit ediyorlar" şeklindeki demeçleri basında yer alır.

Halis Serbest şu an Adana'da ikinci eşinden olan dört çocuğuyla birlikte hayatını sürdürüyor.

BERGEN NE ZAMAN ÖLDÜ, MEZARI NEREDE?

1958 tarihinde doğan Bergen, öldürüldüğü 1989 yılında 30 yaşındaydı.

Yaşadığı talihsiz olaylar nedeniyle 'Acıların Kadını' olarak anılan şarkıcının mezarı, Mersin'deki Asri Anıt Kabristan'ında yer almaktadır.

11.jpg

ŞARKICI BERGEN'İN HAYATINI ANLATAN FİLMLER

1994 yılında yönetmen Canan Gerede'nin yönettiği 'Aşk Ölümden Soğuktur' adlı bir filmde 'Bergen'in hayatı anlatıldı. Tuncel Kurtiz'in de rol aldığı filmde Kadir İnanır, 'Ali' adıyla Halis Serbest'i, Bennu Gerede ise 'Belgin' adıyla Bergen'i oynadı.

2019 yılında yapımcı Mine Şengöz tarafından şarkıcı Bergen'in hayatının anlatılacağı filmin hazırlıkları başladı. Bergen'i Serenay Sarıkaya'nın oynayacağı konuşuluyordu, ancak Serenay Sarıkaya, diğer projeleri nedeniyle projeden ayrıldığını duyurdu. Kadrosu 17 Eylül 2021 tarihinde güncellenen filmde, şarkıcı Bergen'i Zeynep Farah Abdullah, katili Halis Serbest'i ise Erdal Beşikçioğlu canlandırdı.

Senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz'un kaleme aldığı, yönetmenliğini Caner Alper ile Mehmet Binay'ın üstlendiği 'Bergen' filmi, 4 Mart 2022 tarihinde vizyona girdi.

" BENİM İZNİM OLMADAN BERGEN'İN FİLMİ ÇEKİLEMEZ"

Bergen'in hayat hikayesini anlatan filmin hazırlıklarını sürdüren yapımcı Mine Şengöz'e seslenen Bergen'in katili Halis Serbest, izni olmadan bu filmin çekilmeyeceğini söyledi. Halis Serbest geçmişte yaşanılan olayların bedelini sadece Bergen ve kendisinin ödemediğini, ailelerin de ödediğini, bundan sonra bu ağır bedelin çocuklarının sırtına yüklenmesine müsaade etmeyeceğini söyledi:

"Bu zamana kadar evliliğim ve çirkin sonucunun nedenini kimseyle konuşmadım. Karşılıklı acılar çektik. Kimse bilmez evin içinde neler yaşandığını. Bu nedenle filmcilere sesleniyorum; yalan yanlış bilgilerle ve ajitasyonla süsleyeceğiniz filmden vazgeçin. Siz kimden icazet aldınız? Rahmetli Belgin, Bergen olmadan evvel neredeydiniz? Bergen'in ve benim yaşadığım sancılı ilişkiye bu filmi çekmek isteyen Mine Şengöz şahit mi olmuş? Ben mahkemede hakim ve savcı tarafından sorgulandım ve cezamı çektim. Bu nedenle kimse beni sorgulayamaz. Kafanıza göre yazdığınız filmle toplum nezdinde kimseyi alaşağı edemeyeceksiniz."

1-2-3.jpeg
Bergen'i öldüren eski eşi Halis Serbest'in şimdiki hali

BERGEN FİLMLERİ

1987 - Acıların Kadını

4.jpg

BERGEN ALBÜMLERİ

1982 - Şikayetim Var

1983 - Kardeşiz Kader

1985 - İnsan Severse

1986 - Acıların Kadını

1987 - Onu da Yak Tanrım

1988 - Sevgimin Bedeli

1988 - İstemiyorum

1989 - Yıllar Affetmez

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN