Halis Serbest kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? Şarkıcı Bergen'i neden öldürdü?

Halis Serbest kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? Şarkıcı Bergen'i neden öldürdü?

1989 yılında eski eşi Bergen'i 6 kurşunla öldüren, Bergen'in annesi Sabahat Çakar'ı da 3 kurşunla yaralayarak kaçan Halis Serbest, ertesi yıl Almanya'da yakalandı. 1991 yılında Türkiye'ye getirilen katil zanlısı, 1 yıl 3 ay hüküm giymesine rağmen zaman aşımı, Almanya'da mahkumiyet süresi gibi nedenlerle 7 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. İşte, Halis Serbest biyografisi...

Arabesk müziğin revaçta olduğu 80'li yıllarda 'Acıların Kadını' olarak anılan şarkıcı Bergen'in hayat hikayesini anlatan sinema filminin hazırlıkları sürüyor. Bergen'i, son dönemin yükselen yıldızı Zeynep Farah Abdullah oynayacakken, katil kocası Halis Serbest'i ise deneyimli oyuncu Erdal Beşikçioğlu canlandıracak. Merakla beklenen filmin 2022'de gösterime girmesi bekleniyor.

sarkici-bergen-i-olduren-eski-esi-cocuga-cinsel-istismardan-tutuklandi.jpg
Halis Serbest / 2020

HALİS SERBEST, BERGEN'İ NEDEN ÖLDÜRDÜ?

Şarkıcı Bergen'i öldüren Halis Serbest, 29 Eylül 2021 Çarşamba günü Kanal D'de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programına konuk oldu.

Serbest, "Bunu kendisine söyledim. 'Sen hak ettin, seni öldüreceğim' dedim" sözleriyle ünlü şarkıcıyı neden öldürdüğüne dair ayrıntıları paylaştı. Serbest ayrıca, "Her dediği oluyordu, daha ne istersin?" diye de konuştu.

Muhabirin, "Pişman mısınız?" sorusuna "Yok, pişman değilim" yanıtını veren Bergen'in katili, "Kadın cinayetlerine kesinlikle karşıyım. Bir bayan, eşine 'Ben anlaşamadım, boşanacağım' diyor. Anlaşamamışlar, olabilir. Yolun açık olsun" ifadelerini de kullandı.

Halis Serbest, Bergen'in annesini öldürmek istediğini de şu sözlerle anlattı: "Annesi 'ölümden korkmuyorum' diyordu. İlk ona sıktım. Öldü sandım. Ölmese ben onu sağ bırakır mıydım? Annesinin ölmeyişine çok üzüldüm."

2772241-4dd9c07ccca1d082277a5e7acfa398c6-horz.jpg

HALİS SERBEST'İN HAYAT HİKAYESİ

Arabesk şarkıcısı Bergen, işi için gittiği Adana'da Halis Serbest ile tanıştı. İkili kısa süre içinde aşk yaşamaya başladı ve 1982 yılında evlendi.

Halis Serbest o dönem gazinolarda şarkıcılık yapan Bergen'e, ailesine yakışmadığı gerekçesiyle mesleğini bırakmasını söyledi ve Bergen bu isteği kabul etti.

Ancak Bergen, yeniden sahnelere dönmek istedi ve bu isteğin ardından Halis Serbest, Bergen'den boşanmak istediğini belirtti.

Bergen'in sahnelere dönmesinin ardından 1982 yılında İzmir'de sahne aldığı esnada, eşi Halis Serbest'in azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı ve şarkıcı bu olay sonucunda iki gözünü kaybetti.

ac1pi-1540193850-9236.jpg

Vücudunun büyük bir bölümü zarar gören Bergen'in sol gözü, daha sonra görme yetisini yeniden kazandı.

Sağ gözü ve yüzünün yaralarını gizlemek isteyen Bergen, saçlarını hep sağ gözünün üzerine doğru kapattı ya da sürekli gözlük kullandı.

Halis Serbest, bu olayın ardından iki ay boyunca firari olarak yaşadı ve daha sonra yakalanarak cezaevine girdi.

Bergen 1985 yılında tedavi olarak yeniden sahnelere dönerken, albümün tanıtım turnesi için gittiği Adana Pozantı’da 14 Ağustos 1989 tarihinde boşandığı eşi Halis Serbest tarafından kurşunlanarak 30 yaşında öldürüldü.

Hakkında pek bilgi bulunmayan ve hayatını Adana'da sürdüren Halis Serbest'in mesleği tekstil işi olarak biliniyor.

0920201159502381373.jpg

BERGEN'İN MEZARI NEDEN KAFES İÇİNDE?

1980'li yıllarda arabesk müziğin kraliçesi olarak anılan Bergen'in mezarını kafes içinde gören vatandaşlar, ilk başta anlam veremeseler de altında yatan nedeni öğrendiklerinde bir kez daha üzüntü yaşıyor.

Kocası tarafından öldürülen şarkıcı Bergen'in mezarının kafes içinde olmasının nedeni iddiaya göre, kocası Halis Serbest, Bergen'i vurduktan sonra "Seni mezarında bile rahat bırakmayacağım" demesiydi. Bergen'in annesi, kızının mezarını saran kocaman bir kafes yaptırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN