Farah Zeynep Abdullah kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, sevgilisi kim?

Farah Zeynep Abdullah kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, sevgilisi kim?

Rol aldığı yapımlarda hayat verdiği karakterler ile hafızalara kazınan Farah Zeynep Abdullah'ın kariyeri ve özel hayatı merak ediliyor. Hayranları, Farah Zeynep Abdullah kaç kilo, boyu kaç, saç rengi ne gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. İşte, merak edilen özellikleri ve bilinmeyen yönleriyle Farah Zeynep Abdullah biyografisi...

Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizide canlandırdığı 'Aylin' karakteriyle ekranların sevilen isimleri arasında yer edinen Farah Zeynep Abdullah, 2010 yılından bugüne reyting süksesi yakalayan dizilerde başarılı roller üstleniyor. Enerjik kişiliğini, oynadığı karakterlere de yansıtan ünlü oyuncu, yakın tarihte vizyona girecek olan 'Bergen' filmi ile gündemde. Şiddetle dolu talihsiz yaşamı, uğradığı silahlı saldırıyla son bulan şarkıcı Bergen'i canlandıran Farah Zeynep, filmden paylaşılan görsellerde Bergen'e oldukça benzetildi.

FARAH ZEYNEP ABDULLAH'IN HAYATI

17 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde dünyaya geldi. Farah Zeynep Abdullah'ın babası Irak Türkmeni, annesi ise Boşnak göçmenidir.

Ailesi, İran Şahı Muhammed Rıza Şah Pehlevi'nin son eşi Prenses Farah Diba'yı çok sevdiği için adını 'Farah' koydu.

Farah Zeynep Abdullah, çocuk yaşlarda müzik ve oyunculuğa ilgi duydu. İlk ve orta öğreniminin ardından okumaya başladığı İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'ndeki eğitimini, babasının işi dolayısıyla İngiltere'de tamamladı.

İngiltere'de Fransızca, medya, tiyatro ve fotoğrafçılık dersleri aldı. Tiyatroda oynadığı birçok oyunu Fransızca ve İngilizce oynadı. Tiyatro öğretmeninin teşvikiyle profesyonel oyuncu olmaya karar verdi.

Farah Zeynep Abdullah, üniversiteye başlamadan önceki son bir yıl garsonluk yaptı.

1-005.jpg

FARAH ZEYNEP ABDULLAH'IN KARİYERİ

İngiltere'de Kent Üniversitesi'nde Fransızca Drama Bölümü'nde lisans eğitimini sürdürürken 2010 yılında Türkiye'den 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' adlı dizi için oyunculuk teklifi aldı. Okulunu dondurarak 2 yıl dizide rol aldıktan sonra İngiltere'ye döndü ve 2013 yılında mezun olarak diplomasını aldı.

İngiltere'de üniversite öğrencisi olduğu dönemde 'Closer' adlı filmde bir dansçıyı canlandırdı.

2013 yılında ilk sinema filmi oyunculuğu deneyimini, Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği Kelebeğin Rüyası adlı filmde 'Mediha' karakterini oynayarak yaşadı.

Farah Zeynep Abdullah, 2014 yılında Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği Unutursam Fısılda sinema filminde başrol oynamasının yanı sıra filmin 6 şarkısını seslendirdi ve büyük beğeni topladı.

2014 yılında sezona çok iddialı başlayan Kurt Seyit ve Şura dizisinde Kıvanç Tatlıtuğ ile ilk kez başrol oynadı; fakat 21 bölüm sonra proje sonlandı.

2018 yılında Cem Yılmaz'ın yazıp yönettiği Arif v 216 sinema filminde konuk oyuncu olarak yer aldı. Yeşilçam sinemasına saygı duruşu olarak değerlendirilen filmde Ajda Pekkan'ın gençliğini oynadı ve filmin 2 şarkısını seslendirdi.

Farah Zeynep Abdullah, 2018 yılında söz ve bestesi kendisine ait olan Bu Hangi Masaldı? adlı single şarkısını online müzik platformlarında yayınladı.

2019 yılında Erol Evgin'in şarkılarından oluşan Altın Düetler 2 albümünde Sen Unutulacak Kadın mısın? adlı şarkıyı seslendirdi.

2020 yılında psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi romanındaki gerçek hayat hikayelerinden esinlenerek hazırlanan Masumlar Apartmanı dizisinde 'İnci Özdemir' rolüyle ekranlarda boy gösterdi.

2-002.jpg

FARAH ZEYNEP ABDULLAH'IN ÖZEL YAŞAMI

1989 doğumlu olan Farah Zeynep Abdullah, 2022 yılı itibarıyla 33 yaşındadır ve aslan burcu.

Beşiktaş taraftarıdır.

İyi seviyede İngilizce ve Fransızca konuşabilmektedir.

Farah Zeynep Abdullah 1.61 metre boyunda, 61 kilo ve bekardır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @fafazey olarak bulunurken, Twitter'da ise @fzaofficial kullanıcı adıyla yer almaktadır.

3-002.jpg

FARAH ZEYNEP ABDULLAH DİZİLERİ

2010-2012 - Öyle Bir Geçer Zaman ki (Aylin Akarsu/Talaşoğlu)

2014 - Kurt Seyit ve Şura (Şura/Alexandra Verjenskaya)

2016-2017 - Muhteşem Yüzyıl Kösem (Farya Bethlen)

2018 - Gülizar (Gülizar)

2020-2021 Masumlar Apartmanı (İnci Özdemir)

FARAH ZEYNEP ABDULLAH FİLMLERİ

2013 - Kelebeğin Rüyası (Mediha)

2014 - Bi Küçük Eylül Meselesi (Eylül)

2014 - Unutursam Fısılda (Hatice/Ayperi)

2015 - Barbie Prenses ve Rockstar (Prenses Azra) (Seslendirme)

2016 - Ekşi Elmalar (Muazzez)

2018 - Arif v 216 (Ajda Pekkan)

2018 - Bizim İçin Şampiyon (Begüm Atman)

FARAH ZEYNEP ABDULLAH ŞARKILARI

2014 - Gel ya da Git (Unutursam Fısılda)

2014 - Sevdim (Unutursam Fısılda)

2014 - Eyvah (Unutursam Fısılda)

2014 - Bir Mazi Bin Hatıra (Unutursam Fısılda)

2014 - Nafile (Unutursam Fısılda)

2014 - Başka Güzel (Unutursam Fısılda)

2017 - Haydi Gel İçelim (Rockuba)

2017 - Paramparça (Rockuba)

2018 - Milyonzade (Arif v 216)

2018 - Boşvermişim Dünyaya (Arif v 216)

2018 - Bu Hangi Masaldı? (Single)

2019 - Sen Unutulacak Kadın mısın? (Altın Düetler 2)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN