Berk Atan'ın hayat hikayesi

Berk Atan'ın hayat hikayesi

Televizyon ekranlarının popüler dizilerinin kadrosunda yer alan genç oyuncu, kariyerine modellik mesleği ile başlasa da yıldızı oyunculuk ile parladı. Ailesinin ve yakınlarının yönlendirmesiyle Best Model Of Turkey yarışmasına katılan Atan, 2012'de yapılan yarışmanın birincisi seçildi. Ardından, Erkan Özerman'ın düzenlendiği Best Model of The World yarışmasına aynı sene katıldı ve dünyanın en iyi modeli seçildi.

her ne kadar kariyer yolculuğuna modellik mesleği ile başladığı söylense de Berk Atan, çok küçük yaşlarında futbolcu olmaya ilgiliydi. 11 yaşındayken futbol oynamaya başlayan oyuncu, 17-18 yaşlarında Altay futbol takımında kalecilik yaptı. Verdiği bir röportajda oyunculuğu severek yaptığını belirten Berk Atan, "Oyunculukta daha yolun başındayım ve oyunculuk çok severek yaptığım bir şey. Bir kural koydum kendime, hayatım boyunca her gün, ufak büyük fark etmeksizin, yeni bir şey katmak istiyorum hayatıma. Bir bilgi de olabilir, bir yetenek de. Bence oyunculuk böyle bir şey zaten, asla 'Bitti, ben oldum' artık diyemeyeceğiniz bir meslek" diye konuştu.

BERK ATAN'IN BİYOGRAFİSİ

İzmir'in Bornova ilçesinde 26 Eylül 1991 yılında doğdu. Atan'ın anne tarafının Boşnak olduğu biliniyor.

Berk Atan lise eğitimini, İzmir'deki Sıdıka Rodop Lisesi’nde tamamladı. Modellik yapmaya lise yıllarında başladı.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldu.

Best Model Of Turkey yarışmasının öncesinde de modellik yapan oyuncu, 2011 senesinde Best Model of Turkey'de 'Gelecek Vaat Eden' manken seçildi ve 2012 yılında yapılan yarışmada ise 2012'nin Best Model of Turkey'i seçildi.

25.'si Kumburgaz Artemis Otel'de yapılan 8 Aralık 2012 tarihinde Erkan Özerman'ın düzenlediği Best Model of The World yarışmasında birinci olarak Berk Atan seçildi.

Tiyatroya da ilgi duyan oyuncu, Mahşer-i Cümbüş Tiyatro ekibinden Dilek Çelebi’den oyunculuk dersleri aldı.

2013 yılında Limon Yapımın yapımcılığını yaptığı “Her Şey Yolunda Merkez” dizisi ile oyunculuğa başladı. Sonrasında Altındağlı adlı dizide rol alan Berk Atan 2015 yılında Güneşin Kızları adlı dizide rol aldı. 18 Haziran 2015 tarihinde Sadullah Çelen yönetmenliğinde başlayan 'Güneşin Kızları' adlı dizinin oyuncu kadrosunda Emre Kınay, Evrim Alasya, Tolga Sarıtaş, Burcu Özberk, Berk Atan, Hande Erçel, Miray Akay, Sarpcan Köroğlu, Kanat Heparı, Sarper Arda, Meltem Gülenç, Teoman Kumbaracıbaşı, Funda İlhan, İrem Helvacıoğlu gibi isimler yer aldı.

Berk Atan, şimdilerde TRT1 ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı isimli dizinin sevilen oyuncusu, bu dizide Taner adlı karakteri canlandırıyor.

BERK ATAN'IN ÖZEL YAŞAMI

2021 senesi itibarıyla 30 yaşında olan Berk Atan, terazi burcu.

Atan, koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu söyler.

1.89 boyunda 83 kilo ağırlığında olan Berk Atan Facebook hesabı kullanmazken;

Sosyal medya uygulaması Instagram'da @berkatan olarak, Twitter'da ise @berkatan olarak bulunuyor.

Büyük bir hayvan sever olan oyuncunun 'Ares' adında bir köpeği var.

BERK ATAN'IN DİZİLERİ VE FİLMLERİ

* 2017-Tahin Pekmez (Film)

* 2017-Dayan Yüreğim (Atıf Şanal) (TV Dizisi)

* 2015-Güneşin Kızları (Savaş Mertoğlu) (TV Dizisi)

* 2013-Altındağlı (Pamir) (TV Dizisi)

* 2013-Her şey Yolunda Merkez (TV Dizisi)

BERK ATAN'IN ÖDÜLLERİ

* 2011 Best Model of Turkey (Gelecek Vaat Eden)

* 2012 Best Model of Turkey (Birincilik)

* 2012 Best Model the World (Birincilik)

* 2015 KTÜ Medya Ödülleri (Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncusu)

* Güneşin Kızları 2016 Türk Tıp Öğrencileri Birliği (Yılın Enleri, En İyi Erkek Oyuncu) Güneşin Kızları

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN