Gülsim Ali İlhan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayat hikayesi

Gülsim Ali İlhan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayat hikayesi

Şöhreti Türkiye sınırlarını aşarak Pakistan'da da fenomen olan Gülsim Ali, ilk rolünü canlandırdığında 20 yaşındaydı. Oyuncu kadrosununda Hazal Kaya'nın da yer aldığı Son Yaz Balkanlar adlı dönem dizisi, başarılı oyuncunun ilk projesiydi. Oyunculuk kariyeri öncesinde mankenlik yaptı. Merak edilenleriyle Gülsim Ali biyografisi...

Gülsim Ali, 'Super Model Ford Models Bulgara' adlı güzellik yarışmasında birinciliği kazandı. Aynı sene, Brezilya'da düzenlenen 'Ford Models Of The World' güzellik yarışmasında Bulgaristan'ı temsil etti. 2012 yılındaki ilk oyunculuk deneyiminin ardından 4 bölümlük Seddülbahir 32 Saat adlı dizide hemşire rolünü oynayarak kariyer serüvenine başladı.

GÜLSİM ALİ'NİN YAŞAMI

Oyuncu ve model olan Gülsim Ali İlhan 18 Şubat 1992 tarihinde, Bulgaristan'ın en büyük şehirlerinden Rusçuk'ta dünyaya geldi. Genç oyuncunun çocukluk dönemi Bulgaristan'da geçti. Gülsim Ali, hâlâ Bulgaristan'da yaşayan Türk bir ailenin kızı.

16 yaşında Türkiye’ ye gelen oyuncu, Özel Başkent İletişim Akademisi'nde oyunculuk ve diksiyon eğitimi aldıktan sonra ilk kez kameralar karşısına geçti.

Son Yaz Balkanlar dizisinin ardından Diriliş Ertuğrul adlı yapımda 'Aslıhan Hatun' karakterine, Yüzleşme dizisinde ise 'Ayşegül' rolüne hayat verdi. 2019 yılında oynadığı Payitaht Abdülhamid dizisinde 'Gülcemal', 2020'de rol aldığı hâlâ TRT1n ekranlarında yayınlanmaya devam eden Gönül Dağı isimli dizide 'Dilek' karakterini canlandırdı.

Pakistan'da üne kavuşan yetenekli oyuncu, bir markanın uluslararası yüzü oldu. Oyuncunun adını taşıyan 'MariaBXGülsimAli' koleksiyonunun reklam filmi, İstanbul'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda çekildi.

GÜLSİM ALİ'NİN ÖZEL YAŞAMI

İyi derecede Bulgarca ve İngilizce bilen Gülsim Ali İlhan, verdiği bir röportajda,

"Bulgaristan'da Türk dizilerini izlerken oyuncu olmaya karar verdim. İlk işim Türkçeyi iyi şekilde öğrenmek oldu. Bunun için elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyorum. Günün birinde yaptığım işle anılmak en büyük hedefim. Zirveye çıkacağıma da inanıyorum" diyerek hedeflerini ve Türkçeyi öğrenme sürecini anlattı.

2021 yılı itibarıyla 29 yaşında olan oyuncu, kova burcu.

Gülsim Ali, 1.76 cm boyunda ve 54 kilo.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @gyulsim, Twitter'da @GyulsimAli kullanıcı adlarıyla yer alıyor.

GÜLSİM ALİ İLHAN DİZİLERİ

* 2012 - Son Yaz Balkanlar

* 2016 - Seddülbahir 32 Saat

* 2016 - Hanım Köylü

* 2017 - Diriliş Ertuğrul

* 2019 - Yüzleşme

* 2020 - Gönül Dağı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN