Büşra Pekin kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, sevgilisi kim?

Büşra Pekin kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi, sevgilisi kim?

Büşra Pekin 2008 yılında seyirci karşısına çıkan komedi programı, Çok Güzel Hareketler Bunlar'da sergilediği oyunculuk performansı ile büyük hayran kitlesine erişti. Büşra Pekin'in özel hayatını merak edenler boyunu, kilosunu göz rengini ve ona dair pek çok bilgiyi sorguluyor. İşte, Büşra Pekin biyografisi...

Büşra Pekin, 2019 yılında hayata veda eden sanatçı Dilber Ay'ın hayatının konu alındığı 'Dilber Ay' filminde, başrol oyuncusu olarak sahne alacak. Yalnızca komedi türündeki yapımlarda değil, dram türünde de kendini ispatlayan Büşra Pekin, verdiği bir röportajda kişisel hayatında karşılaştığı zorlukları şöyle anlatıyor:

"Bu yıllarıma kadar fazla sıkıntı görmeden, tozpembe bir hayattan geçtim diyebilirim.; ama şu son yıllarda üst üste birtakım şeyler yaşadım... Çok derine girmeden kısaca özetleyebilirim. İyi niyetle baktığım, ama iyi niyetle davranılmayan birtakım etik olmayan şeyler gördüm. Arkasından ani bir şekilde babamı kaybettim. Hayatta her şey olabilir tarafındayım, o anda güçlü olmayı tercih ettim. Ama acımı erteledim. Belki olması gereken zamanda yaşasaydım atlatmak daha kolay olacaktı. Duygularımı bastırmayı bırakıp iş motivasyonumla tekrar doğdum."

BÜŞRA PEKİN'İN HAYATI

Büşra Pekin, 30 Haziran 1982 tarihinde Suudi Arabistan'da dünyaya geldi.

Yetenekli oyuncunun babası İstanbullu, annesi ise Ankaralı.

Büşra Pekin, anne ve babasının tanışma hikayesini şöyle anlatıyor:

"Babam askerliğini Ankara'da yapmış. Evci çıktığı günler için ev kiralamak istemiş. Tesadüfen annemlerin Ankara'daki evini bulmuş. Ama anneannemler "Biz bekara ev vermeyiz" demişler. Annemi de işte o sırada görmüş. İyi intikam. Evi kiralayamamış ama kızı almış. Bir süre Ankara'da yaşamışlar, o sırada ablam doğmuş. Sonra babamın işi için Arabistan'a gitmişler. Ben de orada doğdum. Beş yaşıma kadar Arabistan'da yaşadım. Hâlâ gözümde oraya dair güzel anılarım var."

Çocukluğu babasının işi nedeniyle yerleştikleri Arabistan'da ve İzmir'de geçen Pekin, Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

1-1-001.jpg

BÜŞRA PEKİN'İN KARİYERİ

Büşra Pekin, 2005 yılında BKM ekibine katılarak, Bir Demet Tiyatro'da rol aldı.

Pekin, 2008-2011 yılları arasında Yılmaz Erdoğan'ın projesi olan Çok Güzel Haraketler Bunlar'da oyunculuk ve senaryo yazarlığı yaptı. Burada canlandırdığı Havuçlu Anne karakteri ile izleyici tarafından çok sevildi.

Büşra Pekin, 2010 yılında Yılmaz Erdoğan'ın yazıp, yönettiği Neşeli Hayat filminde canlandırdığı, Ayla karakteri ile 42. Siyad ve Sadri Alışık ödülleri kapsamında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini kazandı.

2014 yılında Pucca rolünü oynadığı Hadi İnşallah filminde Murat Boz ile başrolü paylaşan Büşra Pekin, İtirazım Var filminde Nebahat Kuzu karakterini canlandırdı.

2016 yılında Çağan Irmak'ın Benim Adım Feridun filminde Halil Sezai ile başrolü paylaştı.

21 Nisan 2017 tarihinde gösterime giren Kolonya Cumhuriyeti filminde Çağlar Çorumlu, Mahir İpek, Ersin Korkut ve Uğur Bilgin ile birlikte rol aldı.

1-005.jpg

BÜŞRA PEKİN'İN ÖZEL YAŞAMI

1982 tarihinde doğan Büşra Pekin, 2022 itibarıyla 40 yaşında ve yengeç burcu.

Müzisyen Ersay Üner ile 6 yıllık ilişkileri son bulan Büşra Pekin, bekardır.

Hayvanları çok sevdiği bilinen başarılı oyuncunun bir kedisi var.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @busrapekin, Twitter'da ise @busrapekin kullanıcı adıyla yer alıyor.

BÜŞRA PEKİN DİZİLERİ VE FİLMLERİ

2017 Kolonya Cumhuriyeti - Ajan Smith / Mualla

2017 Tatlım Tatlım

2016 Familya

2016 Benim Adım Feridun - Hayal

2015 Buyur Burdan Bak

2014 İtirazım Var - Nebahat Kuzu

2014 Mucize - Gule

2014 Kim O! - Havuçlu Anne

2014 Hadi İnşallah - Pucaa

2014 Kardeş Payı

2013 Mutlu Aile Defteri - İsmet

2012 İşler Güçler - Ecevit / Ece

2012 Annem Uyurken - Defne

2011 Aşağı Yukarı Yemişlililer - Menekşe

2011 Geniş Aile - Behice

2011 Gişe Memuru - Nevra

2010 Çok Filim Hareketler Bunlar - Hatice

2009 Neşeli Hayat - Ayla

2008 Çok Güzel Hareketler Bunlar - Büşra

2008 Sınıf - Melek

2007 Kutsal Damacana - Selen

2006 Bir Demet Tiyatro - Songül

2006 Fırtına - Melahat

2005 Organize İşler

2002 En Son Babalar Duyar - Esma

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN