Haluk Levent kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Haluk Levent kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Kendisinden talep edilen yardım çağrılarına yetişemeyen Haluk Levent, 2017 yılında Anadolu Halk ve Barış Platformu'nu (AHBAP) kurarak ihtiyaç sahipleri ile hayırseverlerin buluşmasına ön ayak oldu. Türkiye genelinde örgütlenen AHBAP sayesinde bugüne kadar binlerce insanın temel ihtiyaçları giderildi. İşte, Haluk Levent biyografisi...

Verdiği bir röportajda, 'Üçüncü Yeniler' olarak adlandırılan yeni nesil şarkıcılar içerisinde beğendiği isimlerden bahseden Haluk Levent, "Yeni nesil müzisyenlerden çok sevdiğim, çok dinlediğim çok kişi var diyemem, fakat rapçilerin tamamına yakınını dinlediğimi söyleyebilirim. Arada çok tutan, herkes tarafından sevilen yeni tarzlar, yeni kızlarımız da var ama onlar bizim yirmi beş yıl önce yaptığımız müziği biraz kibarlaştırarak, biraz daha az bağırarak (burada kahkaha var) söylüyorlar ve bu bana pek ilgi çekici gelmiyor. illa isim vermek gerekirse, Jehan Barbur, Birsen Tezer, Ceylan Ertem, Ezhel, Son Feci Bisiklet, Adamlar gözüme çarpan ve beğendiğim isimler" diye konuştu.

HALUK LEVENT'İN GERÇEK ADI SOYADI NE?

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Haluk Levent'in isminin yanında yer alan 'Acil' ibaresinin perde arkası ortaya çıktı. Herkesin yaptığı yardımlardan dolayı yazdığını sandığı 'Acil'in aslında ünlü şarkıcının soyadı olduğu öğrenildi.

Haluk Levent'in gerçek adı 'Haluk Acil' olarak biliniyor. Kızının adının 'Ela Acil', kardeşinin adı ise 'Berkant Acil' olarak kayıtlarda geçiyor.

5ac676b6ae298b8e0010311c.jpg
Ela Acil ve Haluk Levent

HALUK LEVENT'İN HAYAT HİKAYESİ

26 Kasım 1968 tarihinde Adana'nın Yüreğir ilçesindeki Yamaçlı mahallesinde dünyaya geldi. 9 kardeşin 8.'si olan Haluk Levent, bir röportajında ailesinin Nusayri olduğunu fakat Arap olmadıklarını ifade etti.

İlkokulu Sabancı İlköğretim Okulu'nda okudu. Adana Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. Sonra sırasıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümlerinde öğrencilik yaptı fakat hiçbirini tamamlayamadı. Üniversite giriş sınavlarını kazanmasına karşın eğitimini istikrarlı bir şekilde sürdüremedi. Bu durumun ailesinin maddi sıkıntıları da etkili oldu.

Sınavlarla geçen bu yıllar içinde ticaretle uğraşan Haluk Levent, başarısız bir ticaret adamı olarak Adana'dan ayrıldı ve kendini yollara verdi. İlk albümünün 'Yollarda' adını alması da bu günlerdeki deneyimlerin sebebidir. Birçok şehirde dolaşıp şarkı söyledi. Kimi zaman hasta bir kız çocuğu için sokak sokak dolaşıp şarkı söyleyerek para toplamaya çalıştı. Bu çabaların bazılarında başarılı oldu.

9k1a0407-001.jpg

HALUK LEVENT'İN KARİYERİ

1992 yılında İstanbul'a geldi. Ortaköy'de çeşitli barlarda çalıştı. Yıldıray Gürgen ile tanıştı. Bununla beraber Serdar Öztop ve Akın Eldes gibi kaliteli müzisyenlerle çalışıp albümlerinin kalitesinin artmasını sağladı 1990'da başladığı albüm çalışmaları zahmetli ve yıldırıcı üç yılın ardından meyvesini verdi. 1993 Temmuz'unda Yollarda albümünü çıkarttı. Bu albüm aynı zamanda Anadolu rock müziğinin ortaya çıktığı 70'lerden sonra ikinci yükseliş döneminin ilk eserlerindendir. Aynı yıl Moğollar da 20 yıl aradan sonraki ilk albümünü çıkartmıştır. Yollarda hiç beklenmedik bir şekilde yaklaşık iki yüz binlik satış rakamına ulaştı. Bu, Türkiye Müzik piyasasında açılan yeni bir kulvarın ardından milyonları sürükleyeceğine dair ilk işaret gibiydi.

İlk albümün ardından 1995 Ekim'inde Bir Gece Vakti bir milyona yaklaşan satış rakamı yakaladı. Yine 1996'nın hemen sonunda Arkadaş albümü piyasaya çıktı. Bu albümle sanatçı, Anadolu rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza atmıştır. Sanatçı Arkadaş albümü için "Bu albümle dünya standartlarını yakaladım" demektedir.

9 AY HAPİS YATTI

Yaklaşık 10 yıldır kurtulamadığı ticari bir dava nedeniyle Ağustos 1997'de 9 ay cezaevinde kaldı. Cezaevindeyken uzun saçlarını kesip Akkuyu'ya, yapılması düşünülen nükleer santral projesinin protesto gösterilerine yolladı.

Cezaevine girmeden önce oluşturmuş olduğu kayıtlarla 'Mektup' albümünü çıkarttı. 'Mektup' içeriden dışarıya yazılmıştı ve dışarıda bu 'Mektup'u yüz binlerce kişi okudu. İçerde de boş durmadı ve 'Kedi Köprüsü' adlı ilk kitabını yazdı.

Cezaevinden çıktıktan sonra yeni albümü 'Yine Ayrılık'ı Eylül 1998'de çıkarttı. Askerlik görevi sırasında Türkiye'nin pek çok kentinde konserler verdi. İzin günlerinin hepsini stüdyoda geçirdi.

1999 depreminin ardından İzmit'te kurulan çadır kentlerde bizzat çalıştı. Depremzedeler yararına konserler verdi.

2000'in hemen başında www.leyla.com'u çıkarttı. Gittikçe dijitalleşen bir dünyada duyguların da dijitalleştiğinden dem vurdu, 'Kamyoncunun Türküsü' şarkısıyla Susurluk'a gönderme yaptı.

105974838-2014729588659978-2901147592556493642-n.jpg

ÇEVRE DUYARLILIĞIYLA TAKDİR TOPLADI

Askerlik görevinin ardından sırasıyla Şubat 2001'de 'Kral Çıplak', Ekim 2002'de 'Bir Erkeğin Günlüğü', Eylül 2004'te 'Aç Pencereni', Nisan 2005'te 'Annemin Türküleri' adlı albümlerini piyasaya sürdü. Ayrıca ikinci deneme kitabı olan 'Moritos'un Düşleri'ni yayımladı.

Sanat yaşamının 15. yılına 2005 yılında adım atan sanatçı, yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 10 bin konsere çıktı. Türkiye'de en çok konser veren şarkıcıların başında gelen Haluk Levent, bu konserlerin çok önemli bir kısmından para almadı, konserin gelirini ihtiyacı olan hastalara vakfetti. 'Yardımsever Rockçı' adıyla anıldı.

2010'un son aylarında 'Hacivat Karagöz' adlı albümünü çıkardı. Sanal alemde izlenme rekorları kırdı ama kaset-cd satışlarında bu oran görülmedi.

Şubat 2014'te Dostane isimli albümünü çıkardı.

Çevre sorunlarına karşı duyarlılığıyla ön plana çıkan Haluk Levent, her albümünde çevre bilincini aşılama yolunda şarkılara yer verdi. Türkiye'nin değişik bölgelerinde çevreye zarar verdiği söylenen projeler aleyhine davalar açtı ve açılan davalara müdahil oldu. Mersin'in Kazanlı ilçesindeki Caretta Caretta kaplumbağalarının soyunun tükenmemesi için protesto gösterilerine katıldı.

AHBAP'I KURARAK YARDIM FAALİYETLERİNİ KURUMSALLAŞTIRDI

2017 yılında yardım faaliyetlerine başlayan Haluk Levent, 31 Temmuz 2017 tarihinde Anadolu Halk ve Barış Platformu'nu (AHBAP) kurarak yurt genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile hayırsever iş insanlarını bir araya getirdi. 68 ilde örgütlenen ve 81 ile hizmet veren sivil toplum kuruluşu; öğrencilere burs, medikal cihaz ve ilaç temini, çeşitli yardım, etkinlik, kan ve kök hücre kampanyası ve eğitim faaliyetleri düzenliyor.

ÖZEL YAŞAMI

1968 doğumlu olan Haluk Levent, 2021 yılı itibarıyla 53 yaşındadır.

2004-2017 yılları arasında Neslin Yonarlar ile evlilik yaşadı. Bu evliliğinden 'Ela' (d.2009) adında bir kız çocuğu oldu.

Sanat hayatına12 albüm, 1000 konser, 2 kitap, yüzlerce ödül, onlarca yardım konseri, 2 rekor konser (12 saatlik), onlarca çevre davası sığdırdı.

Haluk Levent 1.79 metre boyunda, 80 kilo ve yay burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @halukleventacil, Twitter'da @haluklevent kullanıcı adıyla yer almaktadır.

5ac676b6ae298b8e0010311c.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN