AHBAP burs başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? Üniversite öğrencilere 6 bin TL

AHBAP burs başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? Üniversite öğrencilere 6 bin TL

AHBAP bursu başvuru tarihleri 26 Eylül 2021 olarak açıklandı. Ekonomik sıkıntı yaşayan 500 üniversite öğrencisine 6 bin TL burs vereceklerini açıklayan AHBAP Genel Başkanı Haluk Levent, ilk etapta kalacak yeri olmayan veya kirasını ödemeyen öğrencilere öncelik verileceğini duyurdu. İşte, AHBAP burs başvuru sayfası...

AHBAP bursu başvuru şartları belli oldu. 2021-2022 öğretim sezonunda üniversite öğrencilerine burs veren veren özel vakıf ve dernekler, üniversitelerde eğitimin başlamasıyla birer birer başvuruları almaya başladı. Şarkıcı Haluk Levent'in kurucu başkanı olduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP), ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine imkanları ölçüsünde para yardımında bulunacak.

2021-09-25-163243.jpg

AHBAP BURS VERİYOR MU? AHBAP BURSU NE KADAR, KAÇ LİRA?

AHBAP genel Başkanı Haluk Levent, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Üniversiteli kardeşlerim! Kaldığınız evin kirasını ödemekte zorlanıyorsanız, geçici olarak kaldığınız yer ekonomik durumunuzu zorluyorsa, kaldığınız yurt pahalı ise Ahbap Derneğine başvuran ilk etapta 500 öğrenciye 6'şar bin TL ödeyeceğiz. Başvurular yarın" ifadelerine yer verdi.

Öğrencilere seslenen ünlü şarkıcı, kaldığı evin kirasını ödemekte zorlanan öğrencilere, geçici olarak kaldıkları yerde ekonomik nedenlerle zorlanan öğrencilere öncelik verileceğini belirtti. 500 öğrenciye verilecek 6 bin TL burs, bir kereye mahsus olarak ödenecek.

AHBAP BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN 2021?

Dün akşam (25 Eylül 2021) sosyal medya hesabından açıklama yapan Haluk Levent, "Başvurular yarın" ifadelerini kullandı.

AHBAP burs başvuruları 26 Eylül 2021 Pazar günü ahbap.org internet sitesi üzerinden alınacak.

Başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin detayların kısa süre içerisinde AHBAP Derneği resmi internet sitesinde açıklanması bekleniyor.

AHBAP BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, KİMLER BAŞVURABİLİR?

2017 yılında kurulan AHBAP tarafından, geçim sıkıntısı çeken 500 öğrenciye 6 bin TL burs ödemesi gerçekleştirilecek.

2019-2020 eğitim yılında da üniversite öğrencilerine burs veren dernek, başvurularını internet üzerinden almıştı. Öğrenciler ahbap.org'a üye olduktan sonra burs başvuru formunu doldurarak müracaatlarını tamamlamıştı.

AHBAP BURS BAŞVURUSUNDA İSTENEN BELGELER

* Öğrenci Belgesi (e-Devlet veya ıslak imzalı olarak okulunuzdan alınabilir.)

* Kimlik Fotokopisi (arkalı/önlü)

* Vesikalık Fotoğraf (son 6 aya ait)

* Adli Sicil Belgesi (e-Devlet'ten alınabilir.)

* Öğrenim / Katkı Kredisi ve Burs Sorgulama Belgesi (e-devletten alınabilir.)

* Öğrencinin tam hizmet dökümü (4A, 4B, 4C e-Devlet'ten alınabilir.)

* Var ise engel durumunu gösteren belge (sağlık kurulundan alınmış güncel)

* Var ise yoksulluk belgesi

* Var ise yurt içi ve yurt dışı başarı belgesi (alınan Talep Dilekçesi - Burs alacak kişinin kendi el yazısı ile hazırladığı ve içeriğinde; gelir durumunu, iletişim bilgilerini ve neden bu bursu istediğini içeren ad-soyad, tarih ve ıslak imzalı talebi. (A4 kağıdına tek sayfa olarak hazırlanmalıdır)

* Anne ve babaya ait gelir belgesi Çalışmayan, geliri olmayan anne, baba adına Sosyal Güvenlik Kurumundan geliri/gelir kayıtları olmadığına dair belge (e-Devlet'ten alınabilir) (4A, 4B, 4C)

* Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Tüm aile fertlerinin gösterildiği belge. e-Devlet'ten alınabilir)

* Anne ve babanın taşınmaz tapu kaydı (e-Devlet'ten alınabilir)

* Anne ve babanın adına var ise araç kaydı, yok ise e-Devlet'ten alacağı üzerine kayıtlı araç belgesi. (Aynı ev içerisinde yaşayan başka aile ferdi var ise onun için de; gelir belgesi, taşınmaz ve araç kaydı eklenmelidir)

AHBAP BURS BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN