KYK yurt yedek başvuru sonuçları ne zaman? KYK yedek sırası nasıl öğrenilir?

KYK yurt yedek başvuru sonuçları ne zaman? KYK yedek sırası nasıl öğrenilir?

KYK yurt yedek başvuru tarihleri için gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) çevrildi. KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından hak sahipleri içerisinde kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine, yedek listede yer alan öğrenciler yerleştirilecek. İşte, KYK yurdu yedek sırası sorgulama...

KYK yurt başvuru sonuçları 16 Eylül 2021 günü e-Devlet üzerinden erişime açıldı. Her yıl 350 bini aşkın üniversite öğrencisinin faydalandığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları, 2021-2022 eğitim sezonu öncesinde yoğun ilgiyle karşılaştı. Başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından asil listede yer alan öğrenciler kayıtlarını tamamlayacak. Boş kalan yurt odalarına, yedek listede olan öğrencilere kayıt hakkı tanınacak.

KYK YURT YEDEK BAŞVURUSU NE ZAMAN ALINACAK?

KYK yurt yedek başvurusu ve sonuçları için henüz bir tarih verilmedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) önümüzdeki günlerde konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

KYK YEDEK SIRASI NASIL ÖĞRENİLİR?

KYK yedek sırası öğrenmek için GSB'nin sonuç sayfasından sorgulama yapmak gerekiyor.

Belirlenen tarihlerde yedek alım sonuçları sonuc.gsb.gov.tr internet adresinden takip edilebilir.

KYK YURT YEDEK SIRASI NE DEMEK?

KYK yurt başvurularının değerlendirilmesinde, adayların maddi durumu başta olmak üzere çeşitli kriterleri ele alınıyor. Bu değerlendirme sonucunda asil sıra ve yedek sıra belirleniyor.

Asil sıradaki adaylar doğrudan kayıt yaptırma hakkı elde ederken yedek sırada bulunan öğrencilerin sıranın kendine gelmesini beklemesi gerekiyor.

Yurttan ayrılan kişiler ya da kayıt hakkı olup kayıt yaptırmayan kişiler olduğunda yedek sıradaki öğrenciler sırasıyla yurtlara yerleştiriliyor.

KYK YURT YEDEK SIRASI NE ZAMAN GELİR?

Asil kayıt hakkı kazanan öğrencilerin KYK yurt kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından boş kontenjanlar belli olacak.

Bunun ardından yedekteki isimlere de sırasıyla kayıt hakkı gelecek. Yedek listede öncelik sırasına göre öğrencilerin yurtlara yerleşimi sağlanacak.

KYK YEDEK SIRASI SORGULAMA EKRAN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN