Mehmet Akarca kimdir, kaç yaşında nereli? İşte biyografisi

Mehmet Akarca kimdir, kaç yaşında nereli? İşte biyografisi

Üniversite eğitimini 1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Mehmet Karaca, yurt genelindeki çeşitli adliyelerde hakimlik görevinde bulundu. 23 Mart 2020 tarihinde Yargıtay Başkanı seçildi. İşte, Mehmet Karaca biyografisi...

Yargıtay'ın yeni hizmet binasını medyaya tanıtan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, hükümetin üzerinde çalıştığı sosyal medya düzenlemesinin çıkarılmasının şart olduğunu söyledi.Yargıya güvenin sanıldığının aksine azaldığını değil arttığını ileri süren Akarca şunları kaydetti:

"Sosyal medyada öyle haberler çıkıyor ki, birisi serbest bırakılsa sosyal medyada beraat etmiş gibi yansıtılıyor. İşin esası tutuksuz yargılamadır. Sosyal medya ile ilgili bir yasal düzenleme yapılmalı. Örnekleri var, Avrupa'da düzenlemeler yapılmış, hatta biz geciktik bile. IP adresleri belirlenemediği için hakaret suçlarında tespit yapılıp cezalandırılma yoluna gidilemiyor."

MEHMET AKARCA'NIN HAYATI

21 Ocak 1963 tarihinde Siirt'in Şirvan ilçesinde dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 58 yaşındadır.

Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Askerliğini 1986 yılında Kütahya'da kısa dönem olarak yaptı. Vatani görevinin ardından İzmir hakim adayı olarak mesleğe başladı.

Mehmet Akarca sırasıyla; Uşak-Ulubey Hakimliği, Van-Gevaş Hakimliği, Aydın-Sultanhisar Hakimliği, Sivas Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı ile Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

18 Ocak 2010 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçildi. Yargıtay 14. Ceza Dairesi üyesi iken, Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından 21 Ekim 2013 tarihinde 14. Ceza Dairesi Başkanı seçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Mayıs 2015'ten geçerli olmak üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.

24 Mart 2020 tarihinde yapılan Yargıtay başkanlığı seçimlerinde 267 oy olarak Yargıtay Başkanı seçildi.

İş insanı Ethem Sancak'ın eniştesi olan Mehmet Akarca, evli ve iki çocuk babasıdır. İyi seviyede İngilizce konuşabilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN