Merve Akpınar kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte duygulandıran hayat hikayesi

13 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar'ın spora ilk başladığı dönemde çevresi tarafından "Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın" sözleriyle yadırganmasına karşılık, "Hayır ben neden oynamayayım? O zaman kendime bir söz verdim; köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim" yanıtını vermesi kamuoyunda destek buldu. İşte, Merve Akpınar biyografisi...

Toprak sahaya çizdikleri çizgilerle öğretmenleri Bayram Kaplan öncülüğünde hentbol oynayan Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi 13 yaşındaki Merve Akpınar, Hentbol Federasyonu'nun davetlisi olarak Ankara'ya geldi. Yaşadığı zorlukları gözyaşlarıyla anlatan Merve Akpınar'a sosyal medyadan on binlerce destek mesajı paylaşıldı.

ozel-sanliurfali-minikhentbolcu-merve-akpinar-koyumdeki-kiz-cocuklarinin-kaderini-degistirecegim-9678-dhaphoto3.jpg

MERVE AKPINAR'IN HAYAT HİKAYESİ

2008 yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 13 yaşındadır.

Küçük yaşta hentbol sporuyla ilgilenmeye başladı. Merve Akpınar'ın spor aşkına çevresindekiler, "Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın" diyerek karşı çıktı.

Hentbola başlamak için çok çalıştığını belirten Merve Akpınar, "Ben 5. sınıfta başlamak istedim ama diğerlerine göre daha güçsüzdüm, yetersizdim. O zamanlarda bir arkadaşımı çok kıskanıyordum, 'O yapıyorsa ben niye yapamayayım' diye düşünüyordum. 6. sınıfta hırslandım ve çabalayarak bu yere kadar geldim. Bayram (Kaplan) hoca da beni seçti, çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"KÖYÜMDEKİ KIZ ÇOCUKLARININ KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİM"

Spora ilk başladığında çevresindeki kişiler tarafından yadırgandığını dile getiren genç sporcu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk başladığımda beni dışladılar. Sonra ben de 'Hayır, ben neden oynamayayım?' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim' diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum."

2021-07-06-130741.jpg

"MAÇLARA GİDERKEN KİTAP OKUYORUM"

Turnuvalara giderken kitap okuduğunu, en son okuduğu kitabın da Anna Karanina olduğunu belirten Merve Akpınar, "Kitap okumayı daha çok seviyorum. Kitap okurken zaman daha çabuk geçiyor bana. Bir de otobüsle falan geliyoruz, insanın midesi bulanıyor. Ondan ben hep kitap okumayı istiyorum. Okuyunca da zaten zevk alıyorum. Oraya gidene kadar da zaten kitap elimde olduğu için hiç sıkılmıyorum" şeklinde konuştu.

"TEPKİ GÖSTERENLER 'SEN ÇOK İYİ OLMUŞSUN' DİYORLAR"

Köyde kendisine tepki gösterenlerin artık olumlu yorumlar yaptığını dile getiren başarılı hentbolcu, "Hepsi 'Sen çok iyi olmuşsun' diyor. Benim başarımı görüp kendi çocuklarını da yönlendirmek istediler ama başaramadılar. 'Bak elalemin kızı gidiyor geziyor, sen burada boş boş dolaşıyorsun, o senden daha başarılı olacak' diyorlar" dedi.

Toprak sahadan sonra bir hentbol salonunda antrenman yapmanın keyfini yaşayan Merve Akpınar, "Buradaki saha çok iyi. Orada toprak ayağımıza giriyordu. Ter şelale gibi üstümüzden akıyordu. Burada mesela Şanlıurfa'ya göre hiç terlemiyoruz. Biz şu içlikleri orada hayatta giyemezdik. Burası gölge, orada ise kızgın güneş bizi yakıyordu. Burası hiç öyle değil, serin güzel. Burası tahtadan, ahşaptan filan yapılma. Orası kumdandı. Hayır hiç yıldırmadı. Buraya gelebilmek için oraya katlanmam lazımdı. Ben de katlandım" ifadelerini kullandı.

s-f1da13316ae495dee14d2737d62db50e1c805f7b.jpg

"İNŞALLAH AİLEME, KENDİME, ÜLKEME LAYIK BİR SPORCU OLURUM"

Merve Akpınar, hedefleri ve hayallerinden bahsederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradan abime ve babama da teşekkür ediyorum, onlar bana çok destek verdi. İnşallah onların desteğini boşa çıkarmam. Onlara, kendime, ülkeme layık bir sporcu olurum. Benim hayalim 3 şey. Birincisi beyin cerrahi olmak, ikincisi güzel bir sporcu olmak, üçüncüsü ise polis olmak."

KAMUOYUNDAN DESTEK YAĞDI

Sosyal medyada gündem olan genç sporcunun videosunu çok sayıda spor kulübü de paylaştı, on binlerce destek mesajı yazıldı. Şarkıcı Hadise'nin Instagram hesabından kendi videosunu paylaşmasına çok şaşırdığını dile getiren Merve Akpınar, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Hadise'nin paylaşmasına ben çok şaşırdım. Onun gibi çok takipçisi olan bir insan beni paylaştı. Kitap okumayı çok seviyorum ve kitap okumayı hiç bırakmayacağım. Sporun derslere engel olduğunu düşünen bazı şahıslar var; ben onların ön yargılarını ilerleyen zamanlarda yıkacağım."

2021-07-06-133020.jpg

2021-07-06-132927.jpg

2021-07-06-133003.jpg

2021-07-06-132946.jpg

2021-07-06-133422.jpg

2021-07-06-133037.jpg

2021-07-06-133525.jpg

2021-07-06-133738.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN