Merve Akpınar'ın sözlerine destek mesajları yağdı

Merve Akpınar'ın sözlerine destek mesajları yağdı

Şanlıurfa'nın okul takımında hentbol oynayan 13 yaşındaki Merve Akpınar'ın yaşadıklarını anlattığı konuşmasındaki sözleri ile çok destek aldı.

Şanlıurfalı 13 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar, Ankara'da ilk kez bir hentbol salonunda antrenman yaptıktan sonra duygularını anlatırken gözyaşlarına boğulmuştu. Bu olayın ardından birçok kurum, kuruluş ve kişi Merve'ye destek olmak için seferber oldu.

'ÇOK MUTLU VE HEYECANLIYIM'

Toprak sahaya çizgiler çekerek hentbol oynayan Şanlıurfa Konuklu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Merve Akpınar, "Çok mutluyum biraz da heyecanlıyım tabii. Bu kadar insanın beni böyle takip edeceğini ve duygu düşüncelerini söyleyeceğine hiç inanmazdım. Onlara karşı çok heyecanlıyım, telefonla dahi konuşamıyorum" dedi.

Merve Akpınar'a başta spor ve sanat camiası olmak üzere özellikle sosyal medya üzerinden büyük destek mesajları geldi.

'KENDİNE BİR SÖZ VERDİM'

Merve Akpınar, açıklamada şu ifadelere yer vermişti; 'Sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın' diyerek beni dışladılar. Sonra ben de 'Hayır, ben neden oynamayayım?' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim' diye. Hem kendim çalışacağım, hem kendi mesleğimi yapacağım, hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum.’’ ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN