Mine Söğüt kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayat hikayesi

Mine Söğüt kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte hayat hikayesi

Üniversite eğitimini Latin dili ve edebiyatı üzerine alan Mine Söğüt, 1990-2000 yılları arasında gazeteci olarak çalıştı. Daha sonra amatör olarak mesleğini sürdürmeye karar veren deneyimli isim, çeşitli haber belgesellerinde metin yazarlığı yaptı. İşte, Mine Söğüt biyografisi...

Gazetecilik hayatında sonra kitap yazarak okurlarıyla buluşan Mine Söğüt, dergilerde de yazılar yazdı. 2013 yılından beri sosyal ve politik olaylara dair görüşlerini köşe yazılarında yer veriyor, çeşitli dergi ve gazetelere haber ve röportajlar hazırlıyor.

mine-sogut.jpg

MİNE SÖĞÜT'ÜN HAYATI

1968 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Mine Söğüt 17 yaşındayken, deniz subayı olan babası hayatını kaybetti.

Kadıköy Kız Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. Yüksek lisans yaptı.

1990 yılında Güneş gazetesinde gazeteciliğe başladı. Burada İnsan Hakları Servisi'nde muhabirlik yaptı. Güneş gazetesinin kapanmasından sonra Tempo Dergisi ve Yeni Yüzyıl gazetesinde çalıştı.

1993 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği yarışmada, haber dalında mansiyon aldı. 1996 ile 2000 yılları arasında 'Haberci' adlı televizyon belgeselinin metin yazarlığını yaptı. 1999-2001 yılları arasında Öküz dergisinde yazdığı yazılarla tanındı.

2000 yılında profesyonel gazeteciliği bırakan Mine Söğüt, 2001-2005 yılları arasında Cihangir Postası adlı yerel bir gazetenin gönüllü editörlüğünü yaptı.

İlk kitabı 'Adalet Cimcoz: Bir Yaşam Öyküsü Denemesi' oldu. İlk romanı ise 'Beş Sevim Apartmanı - Rüya Tabirli Cin Peri Yalanlarından' raflardaki yerini aldı. Daha sonra ikinci romanı 'Kırmızı Zaman'ı çıkardı. 'Doğan Kardeş' adlı kitabı beğeni topladı

2006 yılında Pınar Kür ile yaptığı 'Aşkın Sonu Cinayettir' adlı söyleşi kitabı yayımlandı. 2007 yılında üçüncü romanı 'Şahbaz'ın Harikulade Yılı 1979' okurlarıyla buluştu.

mine-sogut-kimdir.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1968 doğumlu olan Mine Söğüt, 2022 yılı itibarıyla 54 yaşındadır.

Mine Söğüt, karikatürist Bahadır Baruter ile evlidir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @minesogut, Twitter'da @minesogut kullanıcı adıyla yer almaktadır.

MİNE SÖĞÜT KİTAPLARI

* Gergedan
* Adalet Cimcoz, Bir Yaşamöyküsü Denemesi
* Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey
* Dolapdere - Kürt Kediler Çingene Kelebekler
* Aşkın Sonu Cinayettir
* Kırmızı Zaman
* Şahbaz'ın Harikulade Yılı 1979
* Beş Sevim Apartmanı
* Deli Kadın Hikayeleri
* Doğan Kardeş: Sevgili Doğan Kardeş

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN