Murat Açıl kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte biyografisi

Murat Açıl kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte biyografisi

Üniversite eğitimini yerel yönetimler ve uluslararası ilişkiler üzerine alan Murat Açıl, uzun yıllar ticaret ve eğitim sektöründe çalıştı. 2019 yerel seçimlerinde Sivas İmranlı Belediye Başkanı seçildi, 29 Kasım 2021 Pazartesi günü trafik kazası sonucu 53 yaşında hayatını kaybetti. İşte, Murat Açıl'ın hayat hikayesi...

Sivas'ın İmranlı ilçesinde belediye başkanının içerisinde bulunduğu araç ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl'ın da bulunduğu 5 kişi yaralandı. Durumu ağır olan belediye başkanı, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, İmranlı'ya 10 kilometre kala iki aracın çarpışmasıyla trafik kazasının meydana geldiğini söyledi. Olay yerinde ilk müdahalenin yapıldığını ifade eden Vali Ayhan, gelişmelerin takip edildiğini aktardı.

338330-814x458.jpg

MURAT AÇIL'IN HAYATI

1968 yılında Sivas'ın İmranlı ilçesinde dünyaya geldi.

6 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti.

Lise öğrenimini İstanbul'da okudu. Önlisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünde, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı.

Üniversite eğitiminin ardından ticaret hayatına atıldı. 25 yıldan fazla plastik sektöründe, uluslararası beyaz eşya firmalarına üretim yaptı. Eğitim sektöründe de 5 yıla yakın süre yer aldı.

Üniversitelerde kişisel gelişim, mülakat teknikleri, girişimcilik ve çalışma hayatında başarının yolları vb. gibi konularda çeşitli seminerler verdi.

İmranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİYAD) başkanlığı yaptıktan sonra Sivaslı Girişimci İş Adamları Derneği (SİVGİAD) kurucu ve onursal başkanlığı yaptı.

2019 yerel seçimlerinde Sivas'ın İmranlı ilçesine CHP'den belediye başkanı seçildi.

Murat Açıl, 29 Kasım 2021 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu 53 yaşında hayatını kaybetti.

Spor, sanat ve edebiyatla yakından ilgilenen Murat Açıl, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesiydi.

Evli ve dört çocuk babasıydı.

338331-800x563.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN