Mustafa Selim Yaşar kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte merak edilenler

Mustafa Selim Yaşar kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte merak edilenler

Üç üniversite bitiren Mustafa Selim Yaşar, iş hayatına aile şirketi Yaşar Holding'de 1981 yılında başladı. Ege Bölgesi'ndeki çeşitli meslek odalarında çalışmalar yürüten ünlü iş insanı, 2015 yılında Yaşar Holding'in başına geçti. 2 Eylül 2021 Perşembe günü koronavirüs nedeniyle 65 yaşında hayatını kaybetti. İşte, Mustafa Selim Yaşar biyografisi...

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Selim Yaşar bu sabah (2 Eylül 2021 Perşembe günü) yaşamını yitirdi. Başarılı iş insanının ölüm gerekçesinin koronavirüs olduğu belirtildi. Cenazeye ilişkin bilgilerin kamuoyuyla daha sonra paylaşılacağı aktarıldı.

Yaşar Holding'den yapılan açıklamada, "Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı, sanayici, hayırsever iş insanı Mustafa Selim Yaşar, ani gelişen rahatsızlık sebebiyle 2 Eylül 2021 Perşembe günü sabaha karşı vefat etmiştir. Cenazeye ilişkin bilgiler kamuoyuyla ayrıca paylaşılacaktır. Yaşar Ailesi'ne, sevenlerine ve Topluluğumuza başsağlığı dileriz" denildi.

Yaşar Holding; Pınar Süt, Pınar Su gibi markalarla birlikte 21 şirketi bünyesinde barındırıyor.

xqogm-1630567925-5777.jpg

MUSTAFA SELİM YAŞAR KİMDİR?

1956 yılında dünyaya geldi.

1976 yılında Paris-Académie Arqueille Sorbonne, 1980 yılında NYU Üniversitesi ve 1981 New York Pace Üniversitesi İşletme ve Finans bölümünden mezun oldu.

İş hayatına 1981 yılında Yaşar Dış Ticaret AŞ'de başladı. 8 yıl süreyle Yaşar Dış Ticaret AŞ'de çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra, 1988-1996 yılları arasında Yaşar Holding AŞ CFO görevini üstlenirken ayrıca aynı yıllarda Boya-Kimya ve İçecek Grup Başkanlığı görevini de yerine getirdi.

1997-2000 yılları arasında Otak-Desa AŞ ve Desa Enerji AŞ Yönetim Kurulu-İcra Başkanlığı görevlerini de üstlendi.

2000 yılından itibaren İzmir Teknopark AŞ, BDS İş Geliştirme Ltd. Şti. ve Yüzey İnşaat Taahhüt AŞ şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdüren Mustafa Selim Yaşar, 1991-1997 yılları arasında Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunmanın yanı sıra kurucu üyesi olduğu Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nde (ESİAD) 4 yıl süre ile Başkan Vekilliği'ni üstlendi. 2004-2009 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan Mustafa Selim Yaşar, halen birçok sivil toplum örgütünde aktif olarak görev aldı.

Mart 2014'ten itibaren Desa Enerji AŞ, Dyo Boya AŞ, Yaşar Birleşik Pazarlama AŞ şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Selim Yaşar, Nisan 2015'ten beri Yaşar Dış Ticaret AŞ ve Yaşar Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Mustafa Selim Yaşar, 2 Eylül 2021 Perşembe günü 65 yaşında hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN