Sadettin Saran kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Sadettin Saran kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Eski Fenerbahçe yöneticisi Sadettin Saran, futbola olan tutkusu nedeniyle yatırımlarını bu alanda gerçekleştirdi. ABD'de dünya gelmesine karşın Kırıkkalelidir. Burada babası Özbek Saran adına ilkokul yaptırdı. İşte, Sadettin Saran biyografisi...

Dünyaca ünlü spor organizasyonlarının ülkemizdeki resmi yayıncısı olan S Sport'un sahibi Sadettin Saran, bir dönem Fenerbahçe'de yöneticilik yaptı. Her seçim dçneminde sarı-lacivertli kulübe başkan adaylığı konuşulan fakat aday olmayan ünlü iş insanı, katıldığı bir programda, "5 yaşımdan beri Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olmayı hayal ediyorum" dedi.

SADETTİN SARAN'IN HAYATI

1 Ocak 1964 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nde dünyaya geldi. Sadettin Saran aslen Kırıkkalelidir.

ABD'de Kentucky Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Türkiye'ye gelen Sadettin Saran, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda çalıştı. Bakanlıktan ayrıldıktan sonra Saran Holding'i kurdu ve tanınmış birçok dünya markasının temsilciliklerini üstlendi.

1990-1995 yılları arasında Martin Marietta'nın Ankara ofisinde genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük görevlerinde bulundu.

2000-01 sezonunda Kırıkkale Keskinspor'a sponsor olarak maddi destekte bulundu.

2001-2003 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Futbol Şubesi Sorumlusu olarak görev yaptı. Sarı-lacivertli takımda teknik direktör olarak Christoph Daum'un takımın başına getirilmesi kararına karşı olması nedeniyle istifa etti.

sadettinsaran-95661303-636805676898842-8336429376776831605-n.jpg

ABD'de eğitim gördüğü zamanlarda okulun yüzme takımında takım kaptanlığını yaptı ve 2 yıl 'En Değerli Sporcu' seçilmiştir. 1984-1985 yıllarında Türk Milli Yüzme Takımı kaptanlığını yaptı ve bu dönemde 50 metre serbest yüzme rekorunu kırdı

İş insanı Sadettin Saran; S Sport, Radyospor, Radyo Müzik ve Radyo Trafik gibi medya kuruluşları ve bazı sanal bahis sitelerinin sahibidir.

2004 yılında Kırıkkale'nin Gündoğdu mahallesinde babası Özbek Saran adına 12 derslikli ilkokul yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladı.

ÖZEL YAŞAMI

1964 doğumlu olan Sadettin Saran, 2021 yılı itibarıyla 57 yaşındadır.

İlk evliliğini Aycan Ateş ile yaptı. Çiftin bu evlilikten 'Lâl' adında bir kız çocuğu bulunuyor. 2012-2017 yılları arasında diş doktoru Emek Külür ile evli kaldı.

Sadettin Saran 1.96 metre boyunda, 81 kilo ve oğlak burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @sadettinsaran kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN