Andrea Agnelli kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte merak edilenler

Andrea Agnelli kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte merak edilenler

Juventus Başkanı Andrea Agnelli, son dönemde UEFA'ya karşı 'Avrupa Süper Lig'in fikir babalarından biri olarak gündeme gelse de, daha önce model Deniz Akalın ile beraber olması ve daha sonra evlenmesiyle hem İtalyan hem de Türk magazin basınını meşgul etmişti. İşte, Andrea Agnelli biyografisi...

100 milyar dolar servetiyle FIAT, Ferrari, The Economist'in de içinde yer aldığı 100'e yakın markanın yönetiminde yer alan Andrea Agnelli, zaman zaman toplu taşıma kullanmasıyla gündeme geliyor. 2015 yılında Deniz Akalın ile görüntülenen İtalyan iş insanı, 10 yıllık eşi Emma Winter ile aynı yıl boşanmıştı. Daha sonra nikah masasına oturan Akalın-Agnelli çiftinin iki çocuğu bulunuyor.

dq1becpxcaebro.jpg
Deniz Akalın ve Andrea Agnelli

ANDREA AGNELLİ'NİN HAYAT HİKAYESİ

6 Aralık 1975 tarihinde İtalya'nın Torino kentinde dünyaya geldi.

Lisans eğitimini İtalya Bocconi Üniversitesi'nde tamamladı. İngiltere St. Clare's Oxford'da İngilizce dil eğitimi aldı.

Genç yaşta İtalya, Fransa ve İngiltere'de faaliyet gösteren uluslararası şirketlerde pazarlama ve geliştirme alanlarında çalıştı.

İtalyan otomotiv devi FIAT'ın sahibi olan Agnelli ailesinin üyesi olan Andrea Agnelli, FIAT'ın varisleri arasında arasında yer alıyor.

İtalya'nın en üst futbol ligi Serie A'nın köklü kulüplerinden Juventus'un 2010 yılından beri başkanlığını yürütüyor.

2012-2021 yılları arasında Avrupa Kulüpler Birliği İcra Kurulu Başkanlığı yaptı.

2015-2021 yılları arasında UEFA İcra Komitesi'nde görev aldı.

ezvw4efucaql-1t.jpg
Aleksander Ceferin ve Andrea Agnelli

UEFA'YA KARŞI AVRUPA SÜPER LİG GİRİŞİMİ

Başını Juventus Başkanı Andrea Agnelli ve Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in çektiği İngiltere, İspanya ve İtalya'dan en üst düzey 12 futbol kulübünün 'Avrupa Süper Lig' adıyla Şampiyonlar Ligi'ne rakip ayrı bir turnuva kurma girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

Avrupa Süper Lig girişimi dolayısıyla Andrea Agnelli hakkında sert sözler sarf eden UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Andrea, çok büyük bir yalancı ve yılan. En yakın arkadaşının karısını elinden aldı. Yetmedi onu kulüpten kovdu ve futbol dünyasındaki bağlantılarını kullanarak Francesco Calvo'nun aylarca işsiz kalmasına neden oldu" dedi.

Ceferin daha sonra yaptığı açıklamada da, "Bu ihanette yer alan insanları üçe ayırdım. İlkine Andrea Agnelli'yi koydum. Bu tamamen kişisel. Bana göre artık Andrea Agnelli diye bir adam yok! Dost olduğumuzu sanıyordum ama son dakikaya kadar bana yalanlar söyledi. 'Endişelenecek bir şey yok' dedi. Bana yeminler ederken Avrupa Süper Ligi belgelerini çoktan imzalamış" ifadelerini kullandı.

ÖZEL YAŞAMI

1975 doğumlu olan Andrea Agnelli, 2023 yılı itibarıyla 48 yaşındadır.

2005-2015 yılları arasında Emma Winter ile evli kaldı. Bu evliliğinden iki çocuğu bulunuyor. İkinci evliliğini 2023 yılında model Deniz Akalın ile yaptı. 2015 yılından beri Deniz Akalın olan birlikteliğinden ise 'Livia Selin' ve 'Vera Nil' adlarında iki kızı bulunuyor.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @andreagnelli_official, Twitter'da @andagn kullanıcı adıyla yer almaktadır.

5644229fc03c0e35cc7318d8.jpg
Emma Winter ve Andrea Agnelli

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN