Necati Şaşmaz kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Necati Şaşmaz kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

2003 yılında yayın hayatına başlayan 'Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Polat Alemdar' karakteriyle hafızalarda yer edinen Necati Şaşmaz, daha önce turizmcilik ve sigorta acenteliği işleriyle ilgilendi. Kariyerinde 'Kurtlar Vadisi' dışında başka proje bulunmayan ünlü oyuncu, özel hayatıyla da sık sık gündeme geldi. İşte, Necati Şaşmaz biyografisi...

Necati Şaşmaz'ın, içerisinde ilahi aşkı anlatan şiirlerinin yer aldığı bir şiir kitabı bulunuyor. Ankara'da bulunduğu gençlik yıllarında, başından bir aşk hikayesi geçen deneyimli oyuncu, yaşadığı duyguları şiire aktardı. Bu dönemde içerisinde bulunduğu tasavvuf kültürünün de etkisiyle ilahi aşkı şiirlerine yansıtan Necati Şaşmaz, şiirlerini 'Akş' ismini verdiği bir kitapta topladı.

NECATİ ŞAŞMAZ İLE NAGEHAN KAŞIKÇI NEDEN BOŞANDI?

Necati Şaşmaz, 17 Mayıs 2021 tarihinde 9 yıldır evli olduğu Nagehan Kaşıkçı'dan boşandı. Boşanma aşamasında Nagehan Kaşıkçı, eşinin müridi olduğu tarikat ve mehdilik iddiasının yuvalarını bozduğunu iddia etti.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, 'Hazret-i Polat Alemdar' başlıklı yazısında, Necati Şaşmaz ve Nagehan Kaşıkçı'nın boşanmasına neden olan Necati Şaşmaz'ın müridi olduğu tarikat ve mehdilik iddiasını ele aldı. Gazeteci Saymaz, ayrıca mahkeme dosyasına sunulan Necati Şaşmaz'ın, babasının kuzeni İrfan T. ile konuşmasının kayıtlarını paylaştı.

2020-10-06-120543.jpg
Nagehan Kaşıkçı ve Necati Şaşmaz / 12 Aralık 2012

İsmail Saymaz'ın 6 Eylül 2021 tarihli yazısı şöyle:

'Kurtlar Vadisi' adlı televizyon dizisinde 'Polat Alemdar' karakterini canlandıran ünlü oyuncu Necati Şaşmaz, geçen 17 Mayıs'ta iki çocuğunun annesi olan Nagehan Kaşıkçı ile boşandı.

Doğrusu, iki yıldır zaten ayrıydılar.

Ancak bu ayrılığın bir karı-koca anlaşmazlığından çok farklı ve olağandışı nedenleri vardı.

Şaşmaz'ın müridi olduğu tarikat ve mehdilik iddiası, bu yuvayı çatırdattı.

Şaşmaz'ın babası Abdulkadir, Elazığ Harput merkezli bir Kadiri tekkesinin şeyhi. Oğul Şaşmaz da bu tekkenin müridi. Kaşıkçı'nın iddiasına göre... Şaşmaz, sekiz yaşındaki oğlu A.N.'yi zikre götürüyor. A.N., tarikatın gelecekteki lideri olarak görülüyor. Yaşlı müritler A.N.'ye "Ağabey" diye sesleniyor ve çocuğun elini öpüyor.

Böylesi bir zikrin görüntüsü, İstanbul 2. Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davası dosyasına girdi. Kaşıkçı'nın çektiği videoda, aralarında Necati Şaşmaz'ın da olduğu müritler zikir çekerken görülüyor. Zikri yöneten dede Şaşmaz ve küçük A.N. halkanın orta yerinde duruyor.

"BEN SEÇİLMİŞİM İRFAN ABİ!"

Necati Şaşmaz: Belki de binyıllardır peygamberden bu yana insanlardaki gönül bağı ile ruhsal bir şey yapıldı. Bulut gibi dedim ya, ruh parçası... Ondan bir parça aktarılarak bugünlere geldi. Bu ermiş insanlar ya da tasavvuf ocakları Budistlerde var, Musevilerde de. Sufizm ya da mistisizm bütün dinlerde var. Bunlar bize getirdiler belki. Bütün dinlerdeki tarikat ehilleri o ruhu getirdiler. O yüzden seçilmiş olmuş oluyorum ki İrfan abi. Onu alabilecek olan birisiyim ben. Anlatabildim mi? O gelen ruhu da alabilecek, o bilgiyi verebilecek... Ben bana verilenle onu birleştirip bir formül çözülmesi gibi olmuş olacak. Babamla konuşmam lazım.

İrfan T: Konuşacağın tek doğru insan orada.

Şaşmaz: Böyle şeyleri hanıma anlattığım günün sabahı Mahir aradı. "Hayırdır gardaş?" "Enteresan bir rüya gördüm. Söylemek istedim" dedi. "Sen böyle yüksekte, çok yüksekte bir yerdesin, miraç gibi bir yerdesin. Ama bir sen oluyorsun, bir peygamber efendimiz oluyor" dedi.

Hazreti Muhammed'in yüzü oluyorum, bir ben oluyorum. Bir o oluyorum, bir o oluyorum. Ben olduğum zaman asker kıyafeti giymişim, havacı, asker kıyafeti, yüzbaşı. "Hayırdır?" dedim. "Ben hiç rüya görmem. Görsem de hatırlamam. Peygamber efendimizi gördüm ve sakalı makalı her şeyde sendin" dedi.

İrfan T: Herkes bir şey düşünüyor. Cesur olup söylemesine gerek var mı? Yok. Ben düşündüğüm şeyi mesela anama anlatmam. Zaten faydası da olmaz. Ama babaya sorman çok farklı bir şey.

Şaşmaz: Gerekirse (Hazreti) İsmail gibi teslim olurum. "Al bıçağı" derim. Ben buna inanıyorum. Ya "Sen deccalsin lan" de, kes boğazımı. Ya da de ki: "Bunun yolunu göster." Bunu yapacağım. Bu yola çıktım çünkü.

İrfan T: Bu yola itildin mi?

Şaşmaz: Gerçekten öyle, itildim. Ben maalesef seçildim.

İrfan T: Psikolojik bir şey varsa ne olacak? Öyle zannediyorsun ama öyle değilse ne olacak? Bir psikologa görün.

Şaşmaz: İcatlar yapıyorum. Bu icatlar dünya için önemli icatlar. Dünya için önemli icatlar değil mi?

necatisasmazm-29087779-206630730114168-3775235051562729472-n.jpg
Necati Şaşmaz

NECATİ ŞAŞMAZ'IN HAYATI

15 Aralık 1971 tarihinde Elazığ'da dünyaya geldi. Tam adı Muhammed Necati Şaşmaz'dır ve aslen Zazadır. Raci Şaşmaz ve Zübeyr Şaşmaz adında iki kardeşi vardır.

Gençlik yıllarını Ankara'da geçiren Necati Şaşmaz'ın asıl mesleği turizmcilik olarak biliniyor.

Eğitimini tamamladıktan sonra 6 yıl ABD'de yaşadı. Daha sonra hayatını Türkiye'de sürdüren ünlü oyuncu, Ankara'da sigorta acenteliği yaptı.

2000 yılında yönetmen Osman Sınav ile tanıştı. Kendisine bir yapımın senaryo ekibinde yer alması teklifi geleceğini beklentisi ile görüşmeye gitti. Oyunculuk teklifini kabul ederek 'Kurtlar Vadisi' projesine dahil oldu.

2003-2005 yılları arasında yayınlanan 'Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Polat Alemdar' karakteriyle başrol oynadı. Dizinin ilk iki sezonunun senaristliğini kardeşi Raci Şaşmaz yazdı. Ayrıca dizide sadece bir bölüm görünene 'Ali Candan' karakterini Raci Şaşmaz oynadı.

ÖZEL YAŞAMI

1971 doğumlu olan Necati Şaşmaz, 2022 yılı itibarıyla 51 yaşındadır.

2001 yılında ABD'de Claire B. adlı kadınla evlendi ve aynı yıl boşandı. 2012-2021 yılları arasında Ömer Lütfi Mete'nin yeğeni Nagehan Kaşıkçı (d.1992) ile evli kaldı. Bu evliliğinden iki çocuğu oldu.

Necati Şaşmaz 1.78 metre boyunda, 74 kilo ve yay burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @necatisasmazm, Twitter'da @NecatiSasmaz kullanıcı adıyla yer almaktadır.

necatisasmazm-29414813-595894737431351-6091994098116329472-n.jpg
Emine Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan, Necati Şaşmaz

NECATİ ŞAŞMAZ DİZİLERİ

2003-2005 - Kurtlar Vadisi (Polat Alemdar)
2005 - Ekmek Teknesi (Konuk Oyuncu)
2006 - Mavi Rüya (Konuk Oyuncu)
2007 - Kurtlar Vadisi Terör (Polat Alemdar)
2007-2016 - Kurtlar Vadisi Pusu (Polat Alemdar)
2011 - Halil İbrahim Sofrası (Polat Alemdar) (Konuk Oyuncu)
2012 - Kurt Kanunu (Enver Paşa) (Konuk Oyuncu)

NECATİ ŞAŞMAZ FİLMLERİ

2006 - Kurtlar Vadisi Irak (Polat Alemdar)
2011 - Kurtlar Vadisi Filistin (Polat Alemdar)
2017 - Kurtlar Vadisi Vatan (Polat Alemdar)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN