Süleyman Çakır kimdir? Ne zaman, kaçıncı bölümde öldü? 17. ölüm yılında anılıyor

Süleyman Çakır kimdir? Ne zaman, kaçıncı bölümde öldü? 17. ölüm yılında anılıyor

Süleyman Çakır ölüm tarihi bu yıl da unutulmadı. 2003-2005 yılları arasında yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisinin unutulmaz karakteri, 8 Nisan 2004 günü yayınlanan 45. bölümde hayatını kaybetti. İşte, Süleyman Çakır biyografisi...

Türk televizyon tarihinin en çok konuşulan yapımlarından biri olan Kurtlar Vadisi, 15 Ocak 2003 tarihinde Show TV'de "Bu bir mafya dizisidir" sloganıyla yayınlanmaya başladı. Kısa sürede reyting listesinin zirvesine oturan yapımda yer alan Polat Alemdar, Süleyman Çakır ve Elif Eylül karakterleri de unutulmazlar arasına girdi.

8 Nisan 2004 günü yayınlanan 45. bölümde Süleyman Çakır karakterinin ölerek diziden ayrılması, diziseverlerin tepkisine neden oldu. O dönem Süleyman Çakır'ın ölümünün ardından hayranları tarafından gıyabında cenaze namazı kılındı, mevlit okutuldu ve gazetelere taziye ilanı verildi.

Süleyman Çakır karakterini canlandıran ünlü oyuncu Oktay Kaynarca da, kariyerinde böyle bir ilgi görmediğini dile getirdi. Sosyal medyanın da hayatımıza girmesiyle beraber artık her yıl Süleyman Çakır'ın ölümü 8 Nisan günü anılır hale geldi.

SÜLEYMAN ÇAKIR'IN HAYAT HİKAYESİ

Süleyman Çakır, Kurtlar Vadisi adlı dizide Oktay Kaynarca tarafından canlandırılan kurgusal karakter. Hekimoğlu türküsüyle özdeşleşti.

Küçük yaştayken cami avlusunda gözü önünde babasının vurulduğunu gördü ve bundan sonra dünyaya hep nefretle baktı. Babası öldükten sonra annesinin evde yaptığı pilav nohudu satarak hem kız kardeşi Derya Çakır'a, hem de annesi Emine Çakır'a baktı. Bir gün zabıta gelip yasak yerde satış yaptığı için onu ve kız kardeşini tartakladı. Süleyman Çakır, kavga sırasında zabıtanın kız kardeşine vurmasından dolayı gözü döndü ve zabıtayı art arda bıçaklayıp öldürdü. Sonrasında cinayet suçundan hüküm giyip, hapse düştü. O cezaevindeyken annesi ve kız kardeşi geçim sıkıntısı yaşamaya başladı.

Süleyman Çakır'a hapishanede para karşılığı Duran Şatıroğlu namı diğer Duran Emmi'yi bıçaklaması teklif edildi ve o da annesi ve kız kardeşi kötü durumda olduğu için bunu kabul etti. Duran Emmi abdest alırken elinde bıçakla onu öldürmeye gitti ancak babasının da abdest alırken öldüğü gözüne gelince yapamadı.

Duran Emmi sayesinde önemli bir mafya babası oldu. Sonra Laz Ziya'nın kızı Nesrin Yılmaz ile evlendi ve iki çocuk babası oldu.

kurtlar-vadisi-nin-efsanesiydi-bu-fotografini-716878-6431-24-b-001.jpg

SÜLEYMAN ÇAKIR' NE ZAMAN ÖLDÜ, KİM ÖLDÜRDÜ?

Süleyman Çakır, Cerrahpaşalı Halit tarafından pusuya düşürülerek öldürüldü. Dizide 18 Mart 2004 günü yayınlanan 43. bölümde vuruldu ve 8 Nisan 2004'te ekranlara gelen 45. bölümde yaşamını yitirdi.

Can dostu Polat Alemdar, Süleyman Çakır'ın ölümünün ardından Cerrahpaşalı Halit'i ve 6 mafya babasını bir gecede öldürerek intikamını aldı.

Süleyman Çakır karakteri, Kurtlar Vadisi'nde en çok sevilen ve hafızalardan silinmeyen karakterlerden biri oldu. İkinci sezonda ölerek diziden ayrılması, hayranları tarafından tepki çekti. Süleyman Çakır'ın gıyabında cenaze namazı kılındı, gazetelere vefat ilanı verilmiş ve mevlit okutuldu.

606e8a27c9de3d50d8698abd-001.jpg

KURTLAR VADİSİ (İLK 97 BÖLÜM) HAKKINDA

İlk kez 15 Ocak 2003 yılında ekranlara gelen Kurtlar Vadisi; politik, mafya ve aksiyon türünde, yapımcı ve yönetmen Osman Sınav tarafından hayata geçirildi. Show TV başta olmak üzere çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan dizi, 4 sezon içerisinde 97 bölüm olarak ekranlara geldi. Dizideki olaylar ve karakterler gerçek hayattan uyarlandı.

Dizinin tanıtımlarında yer alan "Bu bir mafya dizisidir" sloganı dikkat çekti. Çekimler genel olarak İstanbul'un Asya Yakası'nda yer alan Üsküdar ilçesinde gerçekleştirildi. Bunun haricinde İstanbul'un birçok mahallesinde çekimler yapıldı.

Kurtlar Vadisi dizisinin 29 Aralık 2005 tarihinde final yapmasından 10 ay sonra 'Kurtlar Vadisi Irak' adlı sinema filmi gösterime girdi. O dönemde Türk sinemasının en yüksek bütçeli filmi olan Kurtlar Vadisi Irak, en çok gişe hasılatı elde eden yapımı oldu.

KURTLAR VADİSİ DİZİLERİ

2003-2005 - Kurtlar Vadisi
2007 - Kurtlar Vadisi Terör
2007-2016 - Kurtlar Vadisi Pusu
2021 - Kurtlar Vadisi Kaos

KURTLAR VADİSİ FİLMLERİ

2005 - Kurtlar Vadisi Irak
2009 - Kurtlar Vadisi Gladio
2011 - Kurtlar Vadisi Filistin
2017 - Kurtlar Vadisi Vatan

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN