Neslihan Atagül kimdir, kaç yaşında, kiminle evli? İşte biyografisi

Neslihan Atagül kimdir, kaç yaşında, kiminle evli? İşte biyografisi

Neslihan Atagül, sevilen televizyon dizileri ile yıldızı parlayan oyunculardan. Ekranların ünlü ismi Neslihan Atagül'ün hayranları, özel hayatı hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte, Neslihan Atagül hakkında detaylar...

Neslihan Atagül, 2006-2010 yıllarında arasında Kanal D'de yayınlanan aile ve dram türündeki televizyon dizisi Yaprak Dökümü'nde rol aldığında henüz 14 yaşındaydı. Neslihan Atagül, oyunculuk kariyeri hakkında konuştuğu bir röportajında şu ifadeleri kullanıyor: "Hep sağlam adımlar atmayı amaçladım, çünkü yaptığım işlerden hiçbir zaman pişman olmak istemedim. Çabaladım ve fazlasıyla azmettim, bu süreç hala devam ediyor. Uzun bir yolculuk bu. Nerede bitecek veya ne kadar uzun sürecek bilinmez. Kendimi bildim bileli bu işin içindeyim ve hayallerim hep bu yönde... Hep daha iyisini yapmak, geriye dönüp baktığımda yaptığım işlerle gurur duymak istiyorum."

NESLİHAN ATAGÜL'ÜN HAYATI

Neslihan Atagül, 20 Ağustos 1992 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Annesi aslen Rus olan Neslihan Atagül'ün babası ise Çerkes kökenli.

İlkay Atagül isminde bir abisi olan ünlü oyuncu Neslihan Atagül, Yeditepe Üniversitesi'nde Tiyatro eğitimi aldı.

Atagül, 2005 yılında Erberk Ajans'a kayıt yaptırdıktan iki ay sonra bir reklam filminde (Tofita) oynadı.

1-002.jpg

NESLİHAN ATAGÜL'ÜN KARİYERİ

Neslihan Atagül Doğulu, oyunculuk hayatına ilk kez 2006 yılında Yaprak Dökümü dizisinde Deniz karakteriyle adım attı.

Yine 2006 yılında İlk Aşk filminde oynadı ve bu film ile Altın Koza Film Festivali'nde 'Umut Veren Genç Kadın Oyuncu' ödülüne layık görüldü.

Neslihan Atagül, 18 Kasım 2011 tarihinde Atv'de yayına başlayan, senaristliğini ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı ilk dizi çalışması olan 'Hayat Devam Ediyor' adı dizide, Fikret Kuşkan, Menderes Samancılar gibi usta oyuncular ile rol aldı.

Neslihan Atagül, 2012 yılında otobüslerin uğradığı bir mola yerinde çalışan iki gencin öyküsünü anlatan Araf filmide Zehra rolüne hayat verdi.

Atagül, 2013 yılında Peyami Safa'nın Fatih Harbiye romanından uyarlanan ve yönetmenliğini Sadullah Çelen'in yaptığı, başrollerini Kadir Doğulu ile paylaştığı Fatih Harbiye adlı televizyon dizisinde oynadı.

Yetenekli oyuncu, 2015 yılında senaryosunu Levent Kazak'ın yazdığı, yönetmenliğini Abdullah Oğuz'un yaptığı 'Senden Bana Kalan' adlı sinema filminde Ekin Koç ile başrolü paylaşırken Zeynep Kankonde ve Wilma Elles gibi oyuncular da eşlik etti..

Ekim 2015 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan, yönetmenliğini Hilal Saral'ın yaptığı başrollerinde Burak Özçivit'in oynadığı Kara Sevda adlı dizide Zerrin Tekindor ve Kaan Urgancıoğlu ile beraber oynadı.

Neslihan Atagül, 2016 yılında Pantene markasının reklam yüzü oldu. Aynı yılın eylül ayında aynı markanın bir reklam filminde daha yer aldı. Aksiyon sahnelerinin yer aldığı reklam filmi Madrid'de çekildi.

Oyunculuk kariyeri boyunca, Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu', Akademi Ödülü de dahil olmak üzere, performansları için çok sayıda ödül ve övgü aldı.

2-002.jpg

NESLİHAN ATAGÜL'ÜN ÖZEL YAŞAMI

1992 tarihinde dünyaya gelen Neslihan Atagül, 2022 yılı itibarıyla 30 yaşında ve aslan burcu.

Başarılı oyuncu, 1.69 boyunda ve 49 kilo.

Neslihan Doğulu Atagül, 25 Kasım 2015 tarihinde, oyuncu Kadir Doğulu ile nişanlanarak, 8 Temmuz 2016 tarihinde evlendi.

Sosyal paylaşım platformu Instagram'da @neslihanatagul kullanıcı adı ile yer alırken, Twitter'da ise @neslihanatagul olarak bulunuyor.

NESLİHAN ATAGÜL'ÜN FİLMLERİ

2006 - İlk Aşk-Bahar

2011 - Araf-Zehra

2015 - Senden Bana Kalan-Elif

NESLİHAN ATAGÜL DİZİLERİ

2006 - 2010 Yaprak Dökümü-Deniz

2011 - Canım Babam-Pınar

2011 - 2012 Hayat Devam Ediyor-Şirin Bakırcı

2013 - 2014 Fatih Harbiye-Neriman

2015 - 2017 Kara Sevda-Nihan Sezin (Soydere)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN