Sinan Akçıl kimdir, gerçek adı nedir? Şarkılar Bizi Söyler Sinan Akçıl kaç yaşında, nerelidir? Sinan Akçıl biyografisi ve hakkında bilgiler

Sinan Akçıl kimdir, gerçek adı nedir? Şarkılar Bizi Söyler Sinan Akçıl kaç yaşında, nerelidir? Sinan Akçıl biyografisi ve hakkında bilgiler

Sinan Akçıl kimdir kaç yaşındadır, nereli, evli mi, şarkıları ve albümleri neler? Soruları pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Sinan Akçıl'ın kaç yaşında olduğu sorusu merak uyandırdı. Ünlü popüler şarkıcı, şarkılarıyla hayranlarını büyülemeyi sürdürüyor. Sinan Akçıl kimdir kaç yaşındadır, nereli, evli mi, şarkıları ve albümleri neler? İşte detaylar…

SİNAN AKÇIL KİMDİR?

20 Mayıs 1982'de Hollanda Leeuwarden’de dünyaya geldi. Sinan Akçıl, Çanakkale Bigalıdır.

Tekfe Filarmoni Orkestrası şefi ve keman virtüözü müzisyen Saim Akçıl'ın çocuğudur. Annesinin ismi Gaye Çağlayan'dır. Piyanist İdil Akçıl'ın (1977 doğumlu) erkek kardeşidir.

Ailesi, 1982 senesinde Hollanda'nın Leeuwarden kentinden İstanbul'a taşındı. Baba ve annesi daha sonrasında boşandı.

Müzik hayatına 6 yaşında Kadıköy Şehir Konservatuarı piyano bölümünde adım atan Sinan Akçıl, eğitimine konservatuarda devam etti.

9 yaşında konservatuardan ayrılarak St. Benoit Taraftarsız Lisesi'ne gitti. St. Benoit Lisesi'nde okurken 1995 yılında okulun orkestrasına katıldı ve aynı yıl pop müzik dalında ilk beste ödülüne layık görüldü.

Popüler müziği kendisine daha yakın buldu ve Türk pop müziğine yeni bir soluk getireceğine inanarak bu yönde çalıştı.

Sinan Akçıl; Şimdiye kadar İzel Çelikgöz, Ferhat Göçer, Enbe Orkestrası, Nilüfer, Candan Erçetin, Kibariye, Petek Dinçöz, Ebru Gündeş gibi ünlü sanatçılarla çalıştı.

2008 senesi sanatçı için adeta bir dönüm noktası oldu ve çok iyi rakamlara imza attı. Şarkılarıyla her yaş ve kesimi içine alan Sinan Akçıl'ın eserlerinin neredeyse tamamı hit kategorisinde kendisine yer buldu.

Hadise'nin Mayıs 2009'da Eurovision Şarkı Yarışması'na katılıp dördüncü olduğu "Düm Tek Tek" adlı şarkının söz ve bestesini Sinan Akçıl’ın katkısı vardır.

Ayrıca pop şarkıcısı Hande Yener tarafından 1 Nisan 2010'da yayınlanan "Hande'ye Neelr Oluyor?" Albümümün söz ve müziği ile Hande Yener'in 13.09.2010 tarihinde çıkardığı "Hande'yle Yaz Bitmez" albümünden "10 Remix" ve "Uzaylı" şarkılarının söz ve düzenlemeleri Sinan'a aittir.

Türkiye'de başarılı çalışmalarıyla yurt dışında da adından söz ettiren Sinan Akçıl, Orta Doğu, Yunanistan ve Bulgaristan'da önemli solistlerle birçok projede yer aldı.

Funda Arar'ın 12 Aralık 2013'te çıkan albümünde yer alan "Hafiza" adlı şarkının sözlerini kendisi yazdı.

Sinan Akçıl, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Sinan Akçıl, yapımcılığını Med Production'ın üstlendiği ve 2014 senesinde televizyonda yayınlanan The X Factor adlı şarkı yarışmasında jüri üyeliği yaptı.

SINA AKÇIL'IN ÖZEL HAYATI

Akçıl, 24 Aralık 2018'de Burcu Kıratlı’yla evlendi. Çift, 6 Eylül 2019'da boşanma kararı aldılar. Eski eşi Burcu Kıratlı ile 22 Şubat 2021'de yeniden evlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN