Türk müziğine doyuran festival geri döndü

Türk müziğine doyuran festival geri döndü

MÜZDAK’ın düzenlediği ‘İstanbul Türk Müziği Festivali’ iki yıllık pandemi molasının ardından 1-30 Aralık tarihleri arasında yeniden müzikseverlerle buluşacak. İstanbul’dan Gebze’ye uzanan festivalde Erdal Erzincan, Elif Avcı, Adnan Çoban, Mustafa ve Müslüm Eke gibi birçok sanatçı da hayranları ile bir araya gelecek.

SALİHA SULTAN

İstanbul Türk Müziği Dernek ve Vakıfları Dayanışma Konseyi (MÜZDAK), iki yıllık pandemi arasından sonra ‘İstanbul Türk Müziği Festivali’ni 29’uncu kez İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor. Festilvam 01-30 Aralık 2022 tarihleri arasında, Gebze-Avcılar arasındaki yer alan birçok kültür merkezinde gerçekleşecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musıkisi Devlet Konservatuarı öğretim üyesi Dr. Göktan Ay başkanlığında düzenlenen festivalde, TRT’nin, müzik dernekleri, vakıfları, belediyeler ve özel koroların sanatçılarının yanı sıra, serbest sanatçılar da sahne alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir, Maltepe, Eyüp ve Kocaeli belediyeleri, Beyket Üniversitesi gibi kurumlar tarafından desteklenen festivalin hazırlık kurulunda ise, Nihat İncekara, Hikmet Özkahraman, Oğuz Ergüngör, Vedat Çakır, Salih Tangül, Murat Kerim Erbaş, Ayla Karacan, Ercan Kılkıl, Ali Uğur Altınok, İhsan Özdemir ve Turgay Demir yer alıyor. Festival kapsamında müzik toplulukları ve sanatçılar dinleyicilerle, Avcılar Barış Manço, İBB Bakırköy Cem Karaca, Türkan Saylan, İBB Kartal Bülent Eceviz, Gebze Osman Hamdi Bey, Eyüpsultan Belediyesi kültür merkezlerinde bir araya gelecek. Derya Önal, Çetin Akdeniz, Elif Avcı, Adnan Çoban, Ayla Karacan, Müslüm Eke, Mustafa Eke, Sinem Özdemir, Erdal Erzincan gibi birçok solistin sahne alacağı konser takvimi, MÜZDAK’ın sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden incelenebilir.

ÖDÜLLER DE SAHİPLERİNİ BULACAK

Festival sırasında ayrıca MÜZDAK’ın geleneksel hale gelen ‘2022 Türk Müziği Ödülleri’ de sahiplerini bulacak. 10 Aralık’ta Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek törende ‘En İyi Yayın’ ödülü ‘Darü’l Elhan Halk’ eserleriyle Salih Turhan ve Doç. Dr. Ahmet Fevzi’ye, ‘Türk Müziğine Hizmet (Şef)’ ödülü Kamil Özler’e, ‘En İyi THM Solisti’ ödülü Senem Akdemir’e, ‘En İyi Radyo Programı’ ödülü ‘Sanattan İnciler’ ile İsmail Özkan’a, ‘En İyi TV Programı’ ödülü ‘Radyo Günleri’ ile Suat Erbay’a, ‘Türk Müziğine Hizmet ve Onur Ödülü’ ise Güzin Değişmez’e takdim edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN