Pink Floyd’a ilham veren grup Türkiye yolcusu

Pink Floyd’a ilham veren grup Türkiye yolcusu

Pink Floyd’un da aralarında bulunduğu pek çok müzik grubuna ilham veren kült müzik grubu Soft Machine, 55 yıllık kariyerinde ilk kez İstanbul’da konser verecek.

1966’da Robert Wyatt, Kevin Ayers, Mike Ratledge, Daevid Allen tarafından kurulan grup ismini underground edebiyatın sembolü William Burroughs’un ‘Soft Machine’ romanından alıyor. Çok sık üye değişiklikleri yaşayan grubun kadrosunda Andy Summers, Elton Dean ve Allan Holdsworth gibi pek çok usta müzisyen yer aldı. Wyatt’ın ise grupla ilişkisi 1970’de kesildi.

1981’de dağılan grup, saksofoncu Elton Dean, bas gitarist Hugh Hopper, caz davulun efsane ismi John Marshall ile gitarist John Etheridge tarafından yeniden kuruldu. Topluluk 2018 yılında müthiş bir geri dönüş yaparak, progresif soslu hür cazın son dönemlerdeki iyi örneklerinden biri olarak gösterilen ‘Hidden Details’ adlı kayda imza attı.

Grup, 9 Aralık’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Soft Machine, gitarda John Etheridge, davulda John Marshall, basta Fred Thelonious Baker, tenor saksafon, flüt ve klavyede ise Theo Travis’ten oluşuyor. Konser, saat 20.00’de başlayacak konserin 40 liradan başlayan biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te satışta.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN