Tuba Torun kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte biyografisi

Tuba Torun kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte biyografisi

İstanbul Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yapan Tuba Torun, kadın ve çocuk hakları, insan hakları konularında aktivist kimliğiyle biliniyor. Köşe yazılarıyla hukuki meseleler üzerine fikirlerini paylaşan deneyimli avukat, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği yapıyor. İşte, Tuba Torun biyografisi...

Tuba Torun'un Fenerbahçe sözleri sosyal medyada tartışma konusu oldu. Twitter hesabından 30 Eylül 2021 tarihinde yaptığı paylaşımda, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun şehir dışına taşınması gerektiğini söyleyen ünlü hukukçu, "Şehrin tam ortasında stat olmaz. Hele İstanbul gibi bir kentte hiç olmaz. Kadıköy derseniz daha da fena olmaz. Hafta içi perşembeleri hayli hayli olmaz. Erkek akıl ürünü gerçek bir ilkellik. Bu da tez bite" sözleriyle sarı-lacivertli taraftarların tepkisini çekti. Daha sonra sosyal medyadan bir Fenerbahçe taraftarına, "Bir gün hepiniz şehir merkezinin dışına gitmek zorunda kalacaksınız. Şimdiden alışsanız iyi olur" şeklinde yanıt verdi.

tuba-torun-fenerbahce-twitter-paylasimi.jpg

TUBA TORUN NE DEDİ, NEDEN GÜNDEM OLDU?

Yaşanan tüm gelişmelerin ardından Tuba Torun sosyal medya hesabı Twitter'dan bir açıklama daha yayınladı. Deneyimli avukat açıklamasında, "Kent yaşamına dair yazdığım şahsi düşüncelerimin bu noktalara kadar gelmiş olmasına ve Fenerbahçe camiasını incitmiş olmasına üzüldüm... Yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilerim" ifadelerini kullandı.

tuba-torun-fenerbahce-sozleri-ozur-diledi.jpg

TUBA TORUN'UN HAYAT HİKAYESİ

1987 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Tuba Torun, baba tarafından aslen Adanalıdır, anne tarafından Kahramanmaraşlıdır.

Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

Kurumsal ve uluslararası hukuk başta olmak üzere çeşitli alanlarda avukatlık yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin avukatlığını yapan Tuba Torun, Sosyal Haklar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çocuk Hakları Koordinatörlüğü, Kadın Meclisleri ve Kadın Adayları Destekleme Derneği üyeliği yapıyor.

Gazete Duvar'da güncel konular üzerine köşe yazıları yayınlanıyor. Hukuki Haber'de ise hukuki makaleler kaleme alıyor.

Tuba Torun, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu üyesidir. 2018 genel seçimlerinde CHP'den İstanbul Milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi.

Aile hukuku, ceza hukuku, ticaret hukuku, iş ve sosyal güvenlik hukuku, fikri mülkiyet ve bilişim hukuku, icra ve iflas hukuku, sigorta hukuku, gayrimenkul hukuku, kentsel dönüşüm hukuku alanlarında çalışmalarını sürdürüyor.

tuba-torun-kimdir-kac-yasinda-nereli-evli.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1987 doğumlu olan Tuba Torun, 2022 yılı itibarıyla 35 yaşındadır.

2022 yılında milletvekili Aykut Erdoğdu ile evlendi.

Tuba Torun 1.70 metre boyunda, 53 kilo ve aslan burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @av.tubatorun, Twitter'da @avtubatorunn kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Kişisel internet sitesi www.tubatorun.av.tr adresidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN