Açığa almak ne demek? Açığa alınan vatandaşlar maaş alabiliyorlar mı? Görevden uzaklaştırma nedenleri

Açığa almak ne demek? Açığa alınan vatandaşlar maaş alabiliyorlar mı? Görevden uzaklaştırma nedenleri

Açığa almak, görevden uzaklaştırmak ne demektir? Açığa almak anlamı nedir? Açığa alınan MEB çalışanlarına ve kamu personellerinin akıbeti ne olacak?

Geçtiğimiz yıllarda ülkemiz darbe girişimine maruz kalmıştır. Darbe başarılı sonuçlanmasa da ele başı olan Fetullah Gülen ile bağlantılı bir çok çalışan açığa alınmıştı. MEB bu konuda oldukça titiz davranmıştı. Öğretmenler, kamu çalışanları, memurların Fetullah Gülen ile bağlantısı bulunan herkes görevden alınmıştı. Peki görevden alınan kişilere maaş veriliyor mu? Görevden uzaklaştırılmak ne demek? Detaylar haberimizde!

AÇIĞA ALMAK, GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMAK NEDİR?

MEB darbe girişimi sonrası bir çok öğretmeni açığa alındı ortaya çıkmıştı. Açığa alınan öğretmenler 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137 maddesine göre görevden alınmıştı. Madde ise şu şekildedir; “Madde 137 – Görevden uzaklaştırma, Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülecek Devlet memurları hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir.”

Maddede anlaşılacağı üzere Fetullah Gülen ile bağlantısı olup olmadığı soruşturulan öğretmenler görevden uzaklaştırıldı. Soruşturma bittiğinde suçsuz bulunan öğretmenler ise alamadıkları maaşların 1/3 maaşlarını alabileceklerdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN