Marangozlukta kullanılan işkence aleti nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar?

Marangozlukta kullanılan işkence aleti nedir, nasıl kullanılır, ne işe yarar?

Marangozluk, doğramacılık ve benzeri mesleklerde kullanılan işkence aleti, bir ahşap parçasının sıkıştırılması ya da daha kolay bir şekilde yapıştırılmasını sağlar. Özellikle mobilya üretiminde ve hobi amaçlı yapı işlerinde sıklıkla kullanılıyor. İşte, işkence aleti fiyatları...

İşkence aleti, mengene ile birlikte kullanılan çok fonksiyonlu aletler arasında yer alıyor. Tercihe göre evlerdeki tamir çantalarında da yer alan işkence aleti, kullanımı son derece basit olmakla bir birlikte dikkat isteyen edevattır. Aynı zamanda yapıştırılacak iki parçanın kuruyana kadar sabit şekilde tutulmasını sağlar.

İŞKENCE ALETİ NE DEMEK?

İşkence aleti, işlenecek parçayı sıkıştırmaya yarayan ve üzerinde vidalı sıkma düzeni bulunan bir mengene türüdür. İşkenceler; doğramacıların, marangozların, mobilyacıların en çok kullandıkları aletlerden biridir ve vida esasına göre çalışır.

Bu ürünler, marangozlukta büyük kolaylık sağlar. Bu iki ürün ağaç işlerinde, ahşap tahtaları birleştirmekte, yapıştırmakta, demirin sıkıştırılıp kesilmesinde kullanılırken; aynı zamanda iki işkencenin birbirine montesi ile çok daha kapsamlı işlerde kullanılmaktadır. Kullanacağımız alana ve duruma uygun işkence modelleri çeşitleri bulunmaktadır. Örneğin; Ev işlerinize uygun bir işkenceyi marangozluk işlerinde kullanmaya çalıştığımızda da ürüne zarar verebilir aynı zamanda işi tam anlamıyla yapamayız. Bu nedenle Tüm türler kullanım amacına göre çeşitlilik göstermektedir.

110000004017865.jpg

İŞKENCE ALETİ MODELLERİ NELER?

İşkence modellerinin en bilinen iki türü, ahşap ve metal işkencelerdir.

Metal işkenceler, metal malzemeleri düzleştirmek ve/veya kesmek için kullanılır. Kimi zaman çelikten üretilseler de çoğunlukla dökme demirden üretilirler.

Ahşap işkencelerinin en bilinen ve sık kullanılanı tezgah tipidir. Bir iş parçasının tutulması görevini sağlayan işkence elemanları ise çene olarak isimlendirilir. Sabit pozisyonda, birbirine paralel biçimde duran iki parçadan meydana gelen çene, iş parçası üstüne sıkı sıkı tutturmak amacıyla bir vida mekanizmasıyla sabitlenir. Çeneler kullanım amacına göre plastikten, metal veya ahşap malzemeden üretilir. Tezgah işkencelerinin bir bölümü örs görevi de görür.

Mandal işkence, pense görünümüne sahiptir. Bu görünümü sebebiyle oval ve yuvarlak ürünlerde sıkıntı oluşturmaktadır. Çevresi oval, sıkıştırılacak kısmı düz olan ürünlerde gayet başarılıdır. Düz ürünlerde de uygulanması çok kolaydır.

Tetikli işkence daha fonksiyonludur. Marangozlukta kullanmak için en uygunudur. Büyük ahşap tahtaları, dolaplar gibi yapıştırmada ve sıkıştırmada kullanılmaktadır. Büyük bir masayı yapıştırdığımızda kuruyana kadar işkence aracılığıyla kolaylıkla sıkıştırabiliriz.

İŞKENCE FİYATLARI NE KADAR?

İşkence fiyatları türlerine ve kalitesine göre farklılık gösteriyor. 20 TL ile 400 TL arasında değişen fiyatları etkileyen diğer faktörler ise boyutları ve markalarıdır. Amatör işkence modelleri, profesyonel olanlara göre doğal olarak daha yüksek maliyetlidir.

2021-08-10-154710.jpg

2021-08-10-154725.jpg

2021-08-10-154744.jpg

2021-08-10-154759.jpg

2021-08-10-154814.jpg

2021-08-10-154832.jpg

2021-08-10-154851.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN