Demokrat Partili Cemal Enginyurt: Yüreği yetiyorsa gelsin gidelim deprem bölgesine

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Orta Dalga programında Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtladı. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi hakkında konuşan Enginyurt 'AKP hükümetinin son çırpınışları' diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslendi. Demokrat Partili Enginyurt, "3 ay önce 'Dünyanın en büyük tatbikatını yaptım' diye sırıtarak anlatan Süleyman Soylu, 'AFAD yoktu' deyince kızıyor. Yüreği yetiyorsa gelsin gidelim, var mıymış?" ifadelerini kullandı.

MERVE ŞİŞMAN

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremi 10 ilde büyük hasara neden oldu. Türkiye iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya'da büyük yıkıma yol açtı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken can kaybı 38 bin 44'e yükseldi, yaralı sayısı 108 bin 68 oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı deprem tatbikatı ise siyasetin gündeminden düşmüyor.

STK'ların desteklerinden de bahseden Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise sert eleştiriler yaptı. Enginyurt, "AHBAP sayesinde kurulan çadır ancak 200 bin. Siz gereğini yapmıyorsunuz. 3 ay önce 'Dünyanın en büyük tatbikatını yaptım' diye sırıtarak anlatan Süleyman Soylu, 'AFAD yoktu' deyince kızıyor! Yüreği yetiyorsa gelsin gidelim, var mıymış? Kefen dağıtması, çadır kurdurması gereken Ali Erbaş, sela okumaya gitti. 'Battaniye ile gömülebilir' diye fetva verdi! Hani sadece kefenimizle toprağa giderdik. Kefenle dahi toprağa gitme hakkını vermeyenler, sela okuttular." dedi.

"TAYYİP ERDOĞAN NEYİ YARIŞTIRIYORSUN?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Yıkılan binaların 'yüzde 98'i 1999 öncesinde yapıldı' dedi. Fakat ortaya çıkan uydu fotoğraflarına göre Kahramanmaraş'ın batısındaki binaların büyük kısmı 2004 sonrasında inşa edildi. Öte yandan TÜİK verilerine göre de depremin etkilediği 10 şehirdeki konutların %51'i 2001 yılı ve sonrasında yapıldı. Erdoğan'ın bu ifadesini eleştiren Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, "Son 6 ayda yapılmış ve yıkılan evler var. Yüzde 50'den fazlası 2000'den sonra yapılmış evler. Recep Tayyip Erdoğan neyi yarıştırıyorsun? 99'dan önce yapılsa ne olur, sonra yapılsa ne olur. İnsanlar hayatını kaybetti" ifadelerine yer verdi.

demokrat-parti.png

"UZAYDAN BİZE BÜYÜK DEMİR ÇUBUKLAR ATILMIŞ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Uzay Ajansı'na başkan olarak atadığı Serdar Hüseyin Yıldırım’ın geçmiş yıllardaki bir konuşmada ortaya attığı iddialar, 6 Şubat depremlerinin ardından yeniden sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Yıldırım söz konusu konuşmasında "projesini gördüm" dediği bir silahtan bahsederek “10 metrelik titanyum çubukla 7-8 şiddetinde deprem” yaratılabileceğini iddia ediyor. Türkiye Uzay Ajansı Daire Başkanı Yıldırım'ın açıklamasına değinen Demokrat Partili Cemal Enginyurt, "Türkiye Uzay Ajansı Daire Başkanı 'Uzaydan bize büyük demir çubuklar atılmış, o çubuklar deprem bölgesine gelmiş ve deprem olmuş' diyor. Bu adam Uzay Ajansı Başkanı. 3 bin artçı deprem oldu, sürekli demir çubuk mu atıyorlar bize?" şeklinde konuştu.

"BÜLENT ARINÇ DERHAL YARGILANMALI"

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinden sonra siyasetin gündeminde 'seçim ertelenmeli mi?' sorusu var. Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, 10 ili etkileyen deprem felaketi nedeniyle seçimlerin ertelenmesi çağrısı yaptı. Twitter'dan yazılı bir açıklama yayımlayan Arınç, 15 milyondan fazla vatandaşın olumsuz etkilendiği deprem felaketinin vurduğu illerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 85 milletvekili ile temsil edildiğini hatırlattı. Arınç, "Ne mayısta ne haziranda seçim olmaz, olamaz." dedi. Demokrat Partili Cemal Enginyurt, Arınç'ın söylemini eleştirdi. Enginyurt, "Bülent Arınç 'seçim ertelenmeli' dedi. Bu bir darbe teşebbüsüdür. 27 Nisan Muhtırası nasıl bir darbeyse, Bülent Arınç'ın da derhal yargılanması lazım." ifadesini kullandı.

"KREDİ BORÇLARINI SİLİN"

“Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyasında rekor bağış miktarına ulaşıldı. Tüm televizyonların ortak yayınladığı gecede 115 milyar 146 milyon 528 bin lirayı aşan nakdi yardım toplanırken, 9 milyonu aşan SMS gönderildi. Vakıfbank 12 milyar TL bağışta bulundu. Ziraat Bankası 20 milyar TL bağışta bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir maaşını bağışladı. Merkez Bankası 30 milyar TL bağışta bulundu. Ölmez Madencilik 10 milyon TL bağışta bulundu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'da maaşını bağışladı. Yapılan bağışlar hakkında konuşan Enginyurt, "Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank, madem bu kadar bağış yapacak gücünüz var, deprem bölgesindeki insanların bütün kredi borçlarını silin o zaman.Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan, yardım kampanyasına bağlanmadı. Erkan'ın gemicikleri var. Hollanda'da 27 milyar Euro parası olduğu söylenenler bağlanmadı" dedi.

"SEN OLMASAN BU ÜLKE YIKILIRDI REİS"

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinden sonra Erdoğan'ın medyaya yönelik istekleri olduğunu söyleyen Demokrat Partili Cemal Enginyurt, "Recep Tayyip Erdoğan'ın basından duymak istediği şeyler, 'var ol reis, sen olmasan bu asrın depreminde ne yapardık reis, sen olmasan bu ülke yıkılırdı reis, seninle bu ülke var reis'. Bunları dememizi bekliyor. Kendisini övenlerin dışındaki kanallara, internet sitelerine tahammül etmesi mümkün değil" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN