Aykut Erdoğdu: İflas edeceğiz ve erken seçim olacak

Bi'Karar Ver programına konuk olan Aykut Erdoğdu canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğdu, "Hırsızlık, yolsuzluk yapılarak, hileli ithalatlara göz yumularak, imar rantlarıyla zenginleştirilen bir kitle var" diyerek adaletsiz ihalelere dikkat çekti.

KARAR TV Youtube kanalına konuk olan 27. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Cumhur İttifakı'nın kazanması halinde ülkenin iflas edeceğini vurgulayarak "Erken seçim olacak, Erdoğan açık ara oyla kaybedecek" dedi.

"ÜLKENİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ BU KADAR TEHDİT ALTINDA KALMADI"

İktidarın sert söylemlerini eleştiren ve ülkeyi kutuplaştığını belirten Aykut Erdoğdu, "Bu ülke için en tehlikeli noktaya gidiyoruz. Milli güvenliğimiz, bu ülkenin bölünmez bütünlüğü hiçbir zaman bu kadar tehdit altında kalmadı. Şu an ülkemizde insanlar birbirinden nefret ettiriliyor" yorumunda bulundu. Muhafazakar ve laik insanlar sokakta komşular ama insanları birbiriyle görüşmez hale getirdiler. Asıl bu milli güvenlik sorunudur.

"ERDOĞAN AÇIK ARA OYLA KAYBEDECEK"

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Erdoğan'ın kazanması halinde Türkiye'nin ekonomik anlamda iflas edeceğini vurgulayan Erdoğdu, "Cumhur İttifakı kazanırsa imkansız bir dönem bekliyor. İflas edeceğiz ve erken seçim olacak, Erdoğan açık ara oyla kaybedecek" dedi.

Kur korumalı mevduatın devlete ağır maliyet yükü oluşturduğunu söyleyen Aykut Erdoğdu, "Başımızdaki bela; kur korumalı mevduat. Kur yüzde 50 arttığında, 117 milyar dolar kur korumalı mevduatta devlet maliyeti; 60 milyar dolar. O zamanın kuruyla, örneğin 30 ile çarpın, 1 trilyon 800 milyar lira yani bütçemizin üçte biri KKM'ye gider" eleştirisinde bulundu.

"MARMARA BÖLGESİ'NE KARA PARA AKLAMAK İÇİN ADA KURACAKLAR"

Aynı zamanda Erdoğdu, "Kamu yükü artınca para bulmak zorunda kalacaklar. Kamu binalarını, vatan topraklarını satıp geri kiralayacaklar. Marmara Bölgesi'ne Man Adası tarzında kara para aklamak için ada kuracaklar" iddiasında bulundu.

Kamu ihalelerindeki yolsuzluklara dikkat çeken Erdoğdu, "Hırsızlık, yolsuzluk yapılarak, hileli ithalatlara göz yumularak, imar rantlarıyla zenginleştirilen bir kitle var. Söyledikleri 'ekonomik cihad'ın kalelerini Mehmet Cengiz, Ali Ağaoğlu gibi isimlerle yaratıyorlar.

Kamu ihalelerini, enerji, ulaştırma, banka sermaye piyasalarını inceledik. Her birinde yaptığımız hesaplama sonucunda ortaya çıkan 20 yıllık haksız kazanç 418 milyar dolar" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN