Bayramoğlu: Kriz ilerledikçe yöneticiler sinirli ve hırçın olmaya başlıyorlar

Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan canlı yayında deprem bölgesinde barınma sorunu ve yaşanan krizin finansal etkilerini Sadece Gündem programında değerlendirdi. Berkan, "800 bin ev yapacaklarını söylüyorlar. Bunu finanse etmek için devlet ekstra harcama yapacak ve borçlara girecek. Bu borçlanma hazineden mi yapılacak yoksa dışarıdan mı yapılacak bilmiyoruz" diyerek yaşanabilecek bir ekonomik krize dikkat çekti.

SERKAN CAN BOZKURT

Her çarşamba KARAR TV ekranlarında yayınlanan Sadece Gündem programında Ali Bayramoğlu ve İsmet Berkan, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin üzerinden 17 gün geçmesine rağmen bölgede birçok kişinin barınma sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Öte yandan Bayramoğlu, "Erdoğan seçimi kazanırsa bizi inşaat, müteahhit ve beton üçgenin bekliyor. Bu da Türkiye'yi olduğu yerde durduracaktır' yorumunda bulundu.

"DEPREMİN 17. GÜNÜN BARINMA PROBLEMİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Deprem bölgesinde krizlerin hala devam ettiğini belirten İsmet Berkan, "Depremin 17. günün barınma problemiyle karşı karşıyayız. Kriz önden koşuyor yönetimde arkasından kovalıyor ama yakalayamıyor. Kriz ilerledikçe yöneticiler de sinirli ve hırçın olmaya başlıyorlar. Bağırıp çağırmaya hatta hakarete varan sözler söylemeye başlıyorlar. Çok üzücü bir durumdayız ve daha da üzücü bir duruma doğru gidiyoruz" dedi.

Depremin ardından yapılan reklamlar iktidarın söylemleri hakkında yorumda bulunan Bayramoğlu, "Depremle ilgili iki şeyin arkasına saklandılar. Birincisi ilk gün söylediği 'afet çok büyüktü bir şey yapılamazdı' söylemi. İkincisi 'evet ilk gün aksaklıklarımız oldu. Sorumlu olan mülki amirlere fırça çektim... Bir diğer olay ise sürekli tutukladığı müteahhitler. Onlar suçlu mu değil mi o da belli değil. Orada da şimdiden bir parti politikası olarak depremin ilk ağızdan hedefi binayı yapan kişiler olarak tanımlandı" eleştirisinde bulundu.

"BU ŞARTLAR ALTINDA EYT YAPILMALI MI?"

Depremin ekonomik açıdan Türkiye'ye çok fazla zarar verdiğini vurgulayan Berkan, "Krizin milli gelire etkisi önemli fakat en acili kamu finansmanına olan etkisi. 800 bin ev yapacaklarını söylüyorlar. Bunu finanse etmek için devlet ekstra harcama yapacak ve borçlara girecek. Devletin borçlanmayı hazineden mi yoksa dışarıdan mı yapacağını bilmiyoruz. Peki depremin halka yükü ne olacak? Seçime giderken hükümet bunların hiçbirini yapmak istemeyecek. Vergi artışlarını yapamayacak. Aynı zamanda EYT vaadi de var. Yarın bir gün meclis açıldığında bu konu gündeme gelecek. Bu şartlar altında EYT yapılmalı mı? Böyle karmaşık bir durum var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar seçimi kazanması halinde Türkiye'nin yerinde sayıklayacağının nedenlerini belirten Bayramoğlu, "Seçimlerden sonra yeniden inşa süreci Türkiye'yi bir kez daha inşaat, müteahhit, beton, çimento üzerine kurulu bir büyümeye doğru itecek. Bu orta gelir tuzağı ile Türkiye olduğu yerde durmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN