Bi' Karar Ver programında seçim gündemi konuşuldu

Etyen Mahçupyan ve CHP Denizli Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün KARAR TV'de soruları yanıtlayacak. Canlı yayın 8 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00 de başlıyor. Gündemin öne çıkan başlıkları aşağıdaki gibidir;

➣İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğramasının ardından kentte olaylar devam ediyor. 150 kişilik bir grup, sloganlar atarak sokaklardaki İYİ Parti bayraklarını sökmeye başladı. Güvenlik güçlerinin müdahale etmemesi dikkat çekti.

➣Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İBB Başkanı İmamoğlu'nun mitinginde yaşanan taşlı saldırı sonrası açıklama yaptı. CHP’lilerin CHP’lilere saldırdığını iddia eden Sekmen, "İmamoğlu işini gücünü bırakmış Erzurum’a geliyor. Burası milliyetçi bir şehir. Burada izinsiz miting yapılamaz. İzinsiz miting yapıldığı için İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağım." ifadelerini kullandı.

➣İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili açıklama yaptı. Soylu, "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür." dedi. Ayrıca Soylu, provokasyonu İmamoğlu'nun hazırladığını iddia ederek canlı yayında detayları açıklayacağını söyledi. İmamoğlu, saldırı sonrası "Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok." demişti.

➣İYİ Parti Lideri Akşener, sosyal medyadan Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili açıklama yaptı. “Devletin imkanlarıyla demokrasiye ket vurmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki millet iradesini ne taşla ne de kurşunla durduramazsınız." diyen Akşener, "Ne Ekrem kardeşimi ne beni ne de Millet İttifakı'nın hiçbir üyesini bu şekilde korkutamazsınız. Biz, bu seçimi sükûnetle kazanacağız” diyerek tepki gösterdi.

➣Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde yaşanan taşlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Polis ekiplerinin yaşanan olaylar sırasında müdahale etmediği görüldü. Saldırının ardından alana AK Parti bayrakları asıldı.

➣TRT’de propaganda konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yıllık yönetimi boyunca demokrasi, hak ve özgürlük standartlarını yükselttiklerini söyleyerek, “Siyasette 40 yılı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ülke yönetiminde 20 yılı devirmiş bir kardeşiniz olarak başka herhangi bir dünyevi hırsımın olmayacağını herhalde sizler de takdir edersiniz. İşte bunun için diyorum ki 14 Mayıs’ta tercihinizi Türkiye Yüzyılı’ndan yana yapın” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN