Bi' Karar Ver'de Gündem Konuşuldu

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur gündemi Bi' Karar Ver programında konukları Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ile değerlendirecek.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur gündemi Bi' Karar Ver programında konukları Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ile değerlendirecek.

Bi' Karar Ver'in gündemindeki başlıklar aşağıdaki gibidir;

➢CHP-İYİ Parti arasında adaylık tartışmaları

➢Altılı Masa'da Anayasa uzlaşması

➢Muhalafetten Suriye operasyonuna siyaseten kullanma eleştirisi

➢İmamoğlu-Kaftancıoğlu arasında "söylemediğini umuyorum" polemiği

➢Türkiye’de çocukların yüzde 22’si yoksulluk içinde büyüyor, Türkiye OECD ikincisi

➢CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından kalıcı yaz saati uygulamasına tepki gösteren bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Bu saraylıların her şeyden korkmalarına alışmıştık da gün ışığından korkmaları neyin nesidir Allah aşkına "dedi.

➢AFAD, Ege Denizi'nde 4,7 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Deprem, 07.32'de, 4.61 km derinlikte meydana geldi.

➢Milliyet gazetesi manşetine göre, Erdoğan'dan EYT müjdesi. Erdoğan, EYT konusunda "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenler ve geçici işçilerle ilgili çalışmalarımızı da en kısa sürede tamamlayıp açıklayacağız" dedi.

➢Birgün gazetesi manşet altı haberine göre, eksi 8 net ile siyaset bilimi kazanan öğrenciler oldu. Baraj kalktı, sistem çöktü. Artık eksi 8,75 net yapana bile üniversite kapısı açıldı.

➢Sabah'tan Mehmet Barlas, "Muhalefet yani 6'lılar seçim hazırlıklarını ilerletiyor. 6'lı masa denilen siyasi yapı, Demokrat Parti'nin ev sahipliğinde 9. kez toplandı. Bu toplantı kayda değer bir ses getirmedi. Sosyal medyada konuşulmadı. Cılız birkaç paylaşım yapıldı. Altına da muhalif sosyal medya kullanıcılarının hakaretleri döşendi." şeklindeki sözleriyle yazısını yazdı.

➢Dış ticaret açığı yıllık bazda yüzde 421.7 arttı. TÜİK verilerine göre, ekim ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 421.7 artarak 1 milyar 509 milyon dolardan, 7 milyar 874 milyon dolara yükseldi. İhracatın ithalatı karşılama oranı 2021 Ekim ayında yüzde 93.2 iken, 2022 Ekim ayında yüzde 73'a geriledi.

➢Demokrat Parti lideri Uysal'ın ev sahipliğinde dokuzuncu kez bir araya gelen altılı masa toplantının ardından ortak açıklama yaptı. Açıklamada "Ekonomi, dış politika ve güvenlik konularında dar bir zümrenin ihtiyaçları önceleniyor" denildi.

➢AKP'li Mustafa Şen: Cumhurbaşkanlığı sistemi revize edilebilir; muhalefet kapıları kapatmasaydı her şeyi konuşurduk

➢Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Mısır'ın önümüzdeki aylarda yeniden karşılıklı büyükelçi atayabileceğini söyledi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve Mısır'ın "önümüzdeki aylarda" tam diplomatik bağları yeniden kurabileceğini ve karşılıklı olarak büyükelçi atayabileceğini söyledi. Reuters'ın haberine göre, Çavuşoğlu Ankara'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara ve Kahire'nin normalleşme sürecinin bir parçası olarak dışişleri bakan yardımcıları öncülüğünde diplomatik istişareleri "yakında" yeniden başlatabileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN