Mustafa Karaalioğlu: Asiltürk'ün girişimi Erdoğan'a yarar sağlamaz | Bi' Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un gündemin nabzını tuttuğu Bi' Karar Ver programına, haftanın üçüncü günü Mustafa Karaalioğlu konuk oldu. Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk'ün Erdoğan ile görüşmesi ve 53 maddelik açıklama yapmasını partisini bölme ve girişimi olarak değerlendiren Karaalioğlu, şöyle konuştu: Bunun Cumhur İttifakına da Saadet Partisine de faydası olmaz. Partini ikna edemedin, edemeyince partiyi bölüyorsun.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Bu kez konuk, Mustafa Karaalioğlu oldu. Karaalioğlu, Sedat Peker'in iddiaları karşısında iktidarın sessizliğini, Oğuzhan Asiltürk'ün açıklamalarını ve Erdoğan-Biden görüşmesini ele aldı.

"ASİLTÜRK'ÜN GİRİŞİMİ ERDOĞAN'A YARAR SAĞLAMAZ"

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün partisine yönelik eleştiriler yaptığı sosyal medya paylaşımlarını ve Erdoğan ile görüşmesini ele alan Karaalioğlu, bunun partiyi bölmeye yönelik olduğunu ve Saadet Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasının kimsenin yararına olmayacağını dile getirdi:

"Oğuzhan beyin parti üzerinde söz söyleme hakkı var. Fakat Cumhurbaşkanı ile görüşmeler yapıp Erdoğan'ın Saadet Partisi'ne yönelik talepleri apaçık ortadayken, onun istikametine yönelik operasyonlar yapmaya hakkı yok. Bunun Cumhur İttifakına da Saadet Partisine de faydası olmaz. Partini ikna edemedin, edemeyince partiyi bölüyorsun."

"ERDOĞAN İÇİN ALIŞILMIŞ BİR POLİTİKA"

İktidarın Sedat Peker'in iddiaları karşısında sessizliğini değerlendiren Karaalioğlu şöyle konuştu:

"Erdoğan sorunlarla yüzleşmez, sorunun üstesinden gelmez. Erdoğan için alışılmış bir politika bu. Türkiye'de yozlaşma, çürüme var bunun da karşılığı bir suç örgütü lideri. Erdoğan Sedat Peker'in iddialarını görmezden gelmeyi sürdürebilir. İktidar sessizliğini sürdürecektir. Bu iş bir tuğla düşerse diğer tuğlalar da düşer noktasına geldi. Erdoğan'ın yaptığı en büyük yanlış; kendisi yargı yolunu açmak yerine toplumun zihnindeki yargıya kendini emanet etmesi oldu. Sedat Peker iletişim üstünlüğünü iktidardan aldı."

Sedat Peker'in Süleyman Soylu ile ilgili iddialarından sonra Soylu'yu desteklediğini belirten açıklamalar yapan Erdoğan'ın, bundan sonra Soylu ile ilgili nasıl adım atacağını da yorumlayan Karaalioğlu, "Erdoğan ilk 25 gün konuşmadı Soylu'nun istifasını bekledi belki, şimdi de bekliyor olabilir. Ama şu anda vaka Soylu boyutunu çok aşmış durumda" dedi.

"ERDOĞAN BAHÇELİ KADAR RAHATSIZ DEĞİL"

Erdoğan- Biden görüşmesi sonrası Devlet Bahçeli'nin, 'Arkamızdan dolanıyorlar, müttefiklik edebiyatı yapıyorlar. Türkiye'nin kuyusunu kazıyorlar, sözde Ermeni soykırımı yalanına sarılıyorlar, sonra dönüp 'NATO' diyorlar' açıklamasını değerlendiren Karaalioğlu, "Bahçeli'nin Biden'dan rahatsız olduğu kadar Erdoğan rahatsız değil" dedi. Karaalioğlu, görüşme sonrası Erdoğan'ın, kişisel ilişkiler üzerinden Amerika ile ilişkilerin sürdürülemeyeceğini gördüğünü de dile getirdi.

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Mustafa Karaalioğlu:Türkiye'de ekonomi, çevre, dış politika sahipsiz. Geçen Mısır Dış İşleri 'Türkiye'nin ilişki kurma çabası takdire şayan' dedi. Türkiye'ye tepeden baktı.

Cumhurbaşkanının 'hızlı ve seri karar alacağım' sözü 'kimse bana karşımasın' demek. Bir ülkede hızlı karar alma ihtiyacı ya bir ya iki kere olur. Türkiye tembelleşti.

(AK Parti'de atama zinciri) Erdoğan'ın her yeni kadro tercihi, bir öncekinin altında ve daha liyakatsiz. Tercihlerinin liyakati hiç bozulmuyor.

NATO, Erdoğan'ın oynadığı oyunun uzmanı oldu.

(Yükselen dolar) Enflasyon Türkiye'yi ve dünyayı bekliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN