DEVA Partili Ekmen'den Muharrem İnce'ye: Zamanında Altılı Masa'nın adayı olmaya dahi soyunmuştu

KARAR TV'nin canlı olarak yayınlanan Bi' Karar Ver programında konuşan DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, Muharrem İnce'nin adaylığı üzerine konuştu. Muharrem İnce'nin 'Babacan'ı Yüce Divan'a göndereceğim' sözleri üzerine DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin, "Zamanında Altılı Masa'nın adayı olmaya dahi soyunmuştu. Demek ki kendisi aday gösterilse Ali Babacan'ın oyunu almaktan memnun olabilirdi. Bizim açımızdan üzerine konuşmaya değer bir durum yok" ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

KARAR TV'nin ekranlarından konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin, sistem değişikliğini işaret etti. 14 Mayıs tarihi itibariyle yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra mecliste de çoğunluğu elde etmek için çalışmalar yürütüldüğüne parmak bastı.

Partilerin logolarının aynı çatı altında birleşmesine yönelik konuşan DEVA Partili Ekmen 'seçmenin dikkatini çekecek' ifadeleriyle konuştu. Ekmen, "Bazı illerde DEVA logosu daha etkili. CHP bazı bölgelerde DEVA'nın desteğini alabilir ama CHP seçmenini başka logoya taşımak imkansız olur. 3 parti (Saadet Partisi - DEVA Partisi - Gelecek Partisi) bir logoda buluşacaksa bunu 81 ilde yapmak seçmenin dikkatini çeker" şeklinde konuştu.

'AK PARTİ BÜTÜN DÜĞMELERE BASIYOR'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı ile aynı masaya oturmayarak tek başına cumhurbaşkanlığı için dün adaylığını ortaya koydu. Fatih Erbakan ile ilgili televizyon kanallarında geçmiş yıllarda canlı olarak yayımlanan programlara değinen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, "AK Parti panik içerisinde adeta bütün düğmelere basan bir ruh halinde. Eski AK Parti olsa TRT Haber'e son saniyeye kadar Fatih Erbakan propagandası yaptırmazdı" ifadelerini kullandı.

'KİMSENİN OYU KİMSENİN CEBİNDE DEĞİL'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye oy verecek olan kitleye değinen DEVA Partili Ekmen, "Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. Muharrem Bey'in bir anda anketlerde dişe dokunur şekilde görünür olması da böyle bir tepkinin işareti değil midir?" ifadelerine yer verdi.

'AK PARTİ DAHİL..."

Ekmeleddin bey seçimde yüzde 30 oy aldığında seçime katılım yüzde 75 idi. Muharrem İnce yüzde 30 aldığında, Meral Akşener'in oy oranını da ekleyelim yani yüzde 8. İnce yüzde 38 oluyordu bu sefer ise seçime katılım yüzde 85 idi. Sistem dönüşümü gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimini Millet İttifakı kazandıktan sonra sistem dönüşüne ilk rey verecek parti AK Parti olacaktır. Çünkü onlarda bütün bir zorluğun farkındalar. Ortaya koyduğumuz teze bakarlar. Gönül rahatlığıyla oy verirler. Dolayısıyla Millet İttifakı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçtirdikten sonra elbette 300-360-400 milletvekilini hedefleyeceğiz. Ancak mecliste bir sistem değişikliği noktasında konsensüsü AK Parti dahil çok kolay oluşacağına eminim." dedi.

'SADECE GÜÇ ELDE ETMEK İSTİYOR'

KARAR TV ekranlarında konuşan gazeteci Yıldıray Oğur ise Muharrem İnce'ye yönelik, "Muharrem İnce'yi izleyince aklıma 'yerli ve milli Trump' geldi. Hiçbir ölçü ve standardı yok. Sadece güç elde etmek istiyor. 'Kılıçdaroğlu çekilir ben ve Erdoğan ikinci tura kalır' diyor. Mantık, matematik hiçbir ilim dalı onu bağlamıyor ama müşteri kitlesi var" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN