DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal: Maalesef AK Parti, kendi aslanlarını dışarıdan devşirdiği kedilere boğdurdu!

KARAR TV'nin Bi' Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal oldu. Önceki dönemlerde AK Parti’nin önemli isimlerinden olan Karal’ın, DEVA Partisi’ne katılma süreci ve yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşleri soruldu. AK Parti’nin kendi programından uzaklaştığını söyleyen Karal, “AK Parti kendi programına muhalefet ediyor.” dedi.

UBADE EVLİ


Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemi DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal ile Bi' Karar Ver programında değerlendirdi.

‘ASLANLARI KEDİLERE BOĞDURDULAR’

AK Parti’nin kuruluş ilkelerinden ve ilk kadrosundan saptığını söyleyen Karal, “Daha çok özgürlük, daha çok adalet, daha çok insan hakları diyerek yola çıktık. Ama maalesef AK Parti, kendi aslanlarını, kendisi için her şeyini ortaya koyan aslanlarını dışarıdan devşirdiği kedilere boğdurdu! Şimdi de işin içinden çıkılmaz bir hale gelindi.” ifadelerini kullandı.


‘KOL KIRILSIN YEN İÇİNDE KALSIN’

Hasan Karal, AK Parti'de yaşadığı ilk kırılma anlarıyla ilgili olarak kendisinin de bazı hatalarının olduğunu söyledi. AK Parti’ye dair tespit ettikleri ilk sapmaları, medya önünde ve daha yüksek sesle dile getirmeleri gerektiğini söyleyen Karal, “Maalesef bunları yapamadık, bu bir hata ve bizim eksikliğimiz, bunu bütün kamuoyunun duymasını isterim.” dedi. O dönem “Kol kırılsın yen içinde kalsın.” mantığını güttüğünü belirten Karal, “Daha sonra baktık olmuyor, zaten bir insanın ruhen ve fikren koptuğu bir yerde daha fazla durmasının bir anlamı yoktu.” şeklinde konuştu.

‘MORAL BOZUKLUĞU OLDU’

Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin açıkladığı “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna da değinen Karal, önceki yıllarda sunulan programların her zaman heyecan yarattığını ama bu seferkinin böyle bir etki uyandırmaktan çok uzak olduğunu söyledi. Programa katılan bir arkadaşının izlenimlerini de paylaşan Karal, “'Türkiye Yüzyılı' programının yapıldığı gün, AK Partili milletvekili arkadaşım beni aradı ve 'Türkiye Yüzyılı programına gelen on binlerce kişi moral bozukluğu ile döndü.’ dedi.” şeklinde konuştu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN