Dünyaca ünlü sahildeki cankurtaranları görenler boğulma numarası yapıyor

Antalya'nın dünyaca ünlü sahilinde toplamda 34 kulede görev yapan cankurtaranlar, sezonun açılmasıyla beraber zorlu mesailere başladı. İki kadın cankurtaranın da bulunduğu 45 personellik ekip, kendilerini gören kişilerin boğulma numarası yapmalarından şikayetçi olduğunu belirttiler. Milyonları ağırlayan o sahildeki cankurtaranlar ise işte böyle kaydedildi.

Antalya’nın dünyaca ünlü sahilindeki 34 kulede görev yapan cankurtaranlar, sezonun açılmasıyla birlikte zorlu mesailerine başladı.

ONLARLA TANIŞMAK İÇİN BOĞULMA NUMARASI YAPIYORLAR

Toplamda 45 personelden oluşan ekipteki iki kadın cankurtaranın en büyük serzenişte bulunduğu olay ise boğulma numarası yapan tatilciler. Kendileri ile tanışmak için ‘dur ben bir boğulayım’ diyen tatilcilerin boğulma numarasını yaptığını söyleyen kadın cankurtaranlar, vakaya ulaştıklarında ise kişinin gülüp el salladığını söyledi.

Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Konyaaltı Sahili’nde görev yapan cankurtaran ekipleri hazırlıklarını ve eğitimlerini tamamlayarak göreve başladı. ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’nde varyant bölgesinden, Boğaçayı bölgesine kadar olan 6,5 kilometrelik alana görev yapan cankurtaran ekipleri, her 200 metrede bir kurulan 34 kulede hizmet veriyor.

VAKAYI 3 DAKİKADA SUDAN ÇIKARTIYORLAR

İkisi kadın, 45 cankurtaran, vatandaşların kıyıda ve denizde can güvenliğini sağlamak için gözlerini bir an olsun denizden ayırmıyor. Sabah 09.00’da mesaiye başlayıp, akşam 19.00'a kadar çalışan cankurtaran ekipleri, kulelerde gözetlemenin yanı sıra alan kontrolü ve denize çekilen sınır aşımında uyarılarda bulunuyor.

Herhangi bir olumsuzluğa karşın hazırda bulunan ekipler, muhtemel bir boğulma vakasıyla karşılaştıklarında 3 dakika içerisinde kişiyi sudan çıkarmak için ter döküyor.