Ertuğrul Günay: İhtilafı büyütecek şeyler söylemek hoş değil

KARAR TV'nin canlı olarak yayınlanan Orta Dalga programında konuşan Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun dün TBMM'de yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Ağıralioğlu'na yönelik, "Çok yadırgadım. İhtilafı büyütecek şeyler söylemek hoş değil" ifadelerini kullandı.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun çıkışı Ankara'da kulislerde en çok konuşulan konulardan bir tanesi haline geldi. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun dün TBMM'de yaptığı çıkışın etkileri devam etti. Gülay Erdemli ile Orta Dalga programına konuk olan Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ağıralioğlu'na yönelik eleştiri yaptı.

"Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine zarar verecek olan açıklamalar oluyor. Zaten bir kırılganlık var. Doğru bulmuyorum bu durumu" şeklinde konuşan Günay, 'ittifak büyütülmelidir' sinyalini verdi.

erugrul-guny.png

'ADAY OLMAYABİLİRDİ'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili konuşan Ertuğrul Günay, "Belki başta Muharrem İnce ile bir uzlaşma, görüşme dili kullanılsaydı aday olmayabilirdi. Daha düne kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nin içindeydi" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'DE BUNCA SORUN VARKEN...'

Diyarbakır'da kutlanan Nevruz etkinliğine HDP'li Ahmet Türk'ün sözleri damga vurdu. Abdullah Öcalan'ın adını anan Türk, "Hiçbir Kürt'ün bu iktidara oy vermek gibi bir hakkı yok. Bu nevruz ve dönem Öcalan'ı özgürleştirme dönemidir. Bunu hep birlikte sağlamak için gece gündüz mücadele etmek zorundayız." ifadelerine yer verdi. Bu sözleri ele alan Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Diyarbakır'da nevruzda, Türk siyaseti içinde en aklı başında bildiğim bir arkadaşımız 'Önümüzdeki dönem Öcalan'ın özgürleşeceği günlerdir' dedi. Türkiye'de bunca sorun varken bu cümleyi kullanmak pişmiş aşa su katmak oluyor" ifadelerine yer verdi.

'İKTİDAR SORUNLARIN ALTINDAN KALKAMIYOR'

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine yönelik anket çalışmalarına değinen Günay, hayat pahalılığından da bahsetti. Günay, "Anketlere ve sokağa bakınca, iktidar gidecek ve muhalefet gelecek gibi gözüküyor ama rehavete kapılmamak, sivri çıkışlardan sakınmak gerekiyor. Siyaseti bu kadar zorlamamak gerekir. Ülke gerçekten yönetilemez hale getirildi ve bu sorunların altından kalkamıyor iktidar. Çırpındıkça batıyorlar" ifadelerini kullandı.

'FATURA MUHALEFETE DEĞİL İKTİDARA KESİLECEK'

KARAR TV ekranlarında partilerin 'milliyetçi' rolleri tartışıldı. Cumhur İttifakı'nın yanında seçime girecek olan HÜDA-PAR ile ilgili konuşan Günay, "HÜDA-PAR'ın milliyetçileri rahatsız eden yaklaşımları var ve bunu da televizyonlarda ifade ediyorlar. İktidarda kalmak adına her şeye katlanacaklar gibi. Bu ittifakın sonuç alabileceğini tahmin etmiyorum. Seçimden sonra dağılacaklardır. İnsanlar seçime hayatla kavga ederken gidecekler ve yaşadıklarının faturasını muhalefete değil iktidara kesecekler. HÜDA-PAR ittifakı ile küçücük bir oya bile ihtiyacı olduğunu sergiliyor." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN