Temurci: FETÖ'yü besleyen ABD Büyükelçiliği'ne neden 'persona non grata' demedi?

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sunduğu Bi'KARAR Ver'in konuğu Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Selim Temurci oldu. Temurci, son zamanlarda yaşanan '10 büyükelçi' sorununa değinerek, "Niye o dönem '15 Temmuz'da FETÖ'ye destek olan ABD Büyükelçisi'ni istemiyoruz' demediler? Erdoğan, her seçim zamanı böyle kahramanlıklar yapıyor. Ama maalesef Game Over" ifadelerinin kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Bi'KARAR Ver'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. 10 Büyükelçi meselesinin krize dönüşmeden çözüme ulaşması hakkında değerlendirme yapan Temurci, Erdoğan'ı 15 Temmuz Darbesi üzerinden eleştirerek, "Erdoğan, neden o dönem çıkıp ABD Büyükelçiliği'ni istemiyoruz demedi" dedi.

"15 TEMMUZ'DA FETÖ'YE DESTEK VEREN ABD BÜYÜKELİĞİ'NE NEDEN TEPKİ VERİLMEDİ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Batılı büyükelçinin istenmeyen adam (persona non grata) ilan edilmesi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na talimat verdiğini söylemesinden sonra gözler Kabine Toplantısı'na çevrilmişti. Büyükelçilerin Twitter hesaplarından yaptıkları Viyana Sözleşmesi açıklaması, Kabine Toplantısı'nda geri adım olarak değerlendirilerek olumlu bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, 15 Temmuz Darbesi'ne değinerek '10 büyükelçi' konusuyla ilgili şunları kaydetti:

"Sonuç olarak büyükelçiler kaldı ama aslında ikinci bir açıklama yaptılar. İkinci yaptıkları açıklama, birinci açıklamayı doğrular nitelikte. Bizim havuz medyasında olağanüstü büyük bir diplomasi zaferi diye verdi. Burada sorgulanması gereken Tayyip Bey'deki değişim. Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde batıyla sürekli didişen, Ama Amerika'ya karşı biraz daha itidalli duran bir Recep Tayyip Erdoğan var. Bu kızgınlığının nedenini önümüzdeki dönemde göreceğiz. Bu ülkede 15 Temmuz'u yaşadık. Darbeyi ortaya çıkaran, destekleyen hatta FETÖ terörist başını hala ülkesinde tuttuğuna inandığımız bir ABD var. Şehitlerimiz, gazilerimiz oldu. Ama biz çıkıp bununla ilgili ABD Büyükelçisine 'persona non grata' diyerek, sizi istemiyoruz demedik."

"MEKTUP OLAYINDA DA BİR DURUŞ SERGİLENMEDİ"

Türkiye'nin dış politikada yaşadığı olumsuz durumlara değinen Temurci, "2003 yılında Türk askerinin başına çuval geçirdiler, 2019'da Trump'ın Erdoğan'a yazdığı mektup olayı Türk dış diplomasisinin yüz karası bir olaydı. Orada da bir duruş sergilenmedi. Kaldı ki Rahip Brunson olayı ve Deniz Yücel olayı son dönem yaşadığımız Türkiye bir hukuk devleti değildir algısını, özellikle batı dünyasında oluşturan, temel alanlardan biri oldu. Büyükelçilerin, 'Türkiye'ye yargıya dışarıdan baskıyla birçok şeyi yaptırabiliriz', duygusu burada da hakimdi" ifadelerini kullandı.

"TAYYİP BEY GÖRMÜYOR AMA MAALESEF OYUN BİTTİ, "GAME OVER!"

"Siz unuttuğunuz Rıza Zaraab'ı bir sabah uyandığınızda ekranlara isim değiştirmiş durumda görebiliyorsunuz" diyen Temurci, "Bi bakıyorsunuz HALK Bankası Amerika'da yargılanacak diyorsunuz. Yine bakıyorsunuz Türkiye, FATF'da gri listeye alınıyor. Bütün bunlar eş zamanlı gerçekleştiriliyor. Bu olayların neticesi önümüzdeki dönemlerde Türkiye'nin karşısına neler çıkartacak göreceğiz. Ama Tayyip Bey'in huyudur, seçim yaklaştığında, Tayyip Bey bu tür kahramanlıklar yazmaya bayılır. Ama şunu görmüyor; oyun bitti, game over!" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN