Eternals filmi o ülkelerde yasaklandı

Eternals filmi o ülkelerde yasaklandı

Chloé Zhao imzalı Eternals filminin Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’daki gösterimi, yerel sansür mekanizmalarının taleplerinin Disney tarafından reddedilmesi üzerine yasaklandı.

Marvel Sinematik Evreni'nin uzun süre merakla beklenen filmi, Chloé Zhao imzalı Eternals, 11 Kasım’da aralarında Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’ın da bulunduğu Körfez ülkelerinde vizyona girmeye hazırlanıyordu. Fakat yerel sansür mekanizmaları tarafından, yapılması istenen bazı düzenlemelerle karşılaştı. Bu taleplerin Disney tarafından reddedilmesi nedeniyle film, üç ülkedeki tüm internet sitelerinden kaldırıldı ve aynı zamanda filmin bu ülkelerde vizyona girmeyeceği de açıklandı.

Fimloverss'da yer alan habere göre; filmin karşılaştığı sansür uygulamalarının nedeninin, filmde eşcinsel bir çiftin yer alması olabileceği düşünülüyor.

Film, Türkiye'de 5 Kasım'da vizyona girdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN