HDP'li Garo Paylan: Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapsayıcı bir siyaset yapısı var

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan KARAR TV'de Gülay Erdemli'nin sorularını yanıtladı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapsayıcı bir siyaset yapısı olduğunu dile getiren Garo Paylan, Cumhur İttifakı'nın adayı için "Erdoğan 'bir tarafta inanlar diğer tarafta inanmayanlar var' diyerek bölücü siyaset yapıyor" dedi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

İktidarın, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşülmesi için İmralı'ya heyet gönderdiği iddiaları gündemdeki sıcaklığını korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti 'Kandil' üzerinden hedef almıştı. 'Muhalefetin emirleri Kandil'den aldığı' suçlamasında bulunan Erdoğan, "Biz Allah'tan emir alıyoruz. Dini, bayrağı, ezanı olmayanlar Bay Kemal'i destekliyor" ifadelerini kullandı. Garo Paylan, 14 Mayıs tarihinde sandığa gidecek olan kürt seçmene yönelik AK Parti'ye karşı ciddi bir kopuş olduğunu dile getirdi.

gh.png

'KÜRTLER HALKLARIN EŞİTLİĞİNİ İSTİYOR'

Paylan 'bölücü siyaset yapılıyor' diyerek "Erdoğan 'bir tarafta inanlar diğer tarafta inanmayanlar var' diyerek bölücü siyaset yapıyor. Kürtlerin 3'te 2'si AK Parti'ye oy vermiyor. Kürtler halkların eşitliğini istiyor. Sandığa gitme konusunda ciddi bir kararlılık var" şeklinde konuştu.

'3 GÜN SONRA ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIZ'

'Muhalefetin kazanacağız duygusu çok daha yoğun' diyen Paylan, "3 gün sonra çok daha iyi olacağız. Muhalefetin kazanacağız duygusu çok daha yoğun. Kürtler halkların eşitliğini istiyor. Kürtlerin 3'te 2'si AK Parti'ye oy vermiyor. Kapsayıcı bir siyaset yapısı var Kemal Kılıçdaroğlu'nun. Erdoğan 'bir tarafta inanlar diğer tarafta inanmayanlar var' diyerek bölücü siyaset yapıyor" şeklinde konuştu.

'İLK TURDA BİTME OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK'

Seçimin ikinci turunda AK Parti'nin yüzde 45 alacağını dile getiren Paylan, katılım oranının yüksek olacağını söyledi. KARAR TV'de konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Bu seçimde AKP'ye geleneksel olarak oy vermiş Kürt seçmende ciddi bir kopuş olacak. İlk turda bitme olasılığı çok yüksek. Sandığa gitme konusunda ciddi bir kararlılık var. Bu seçimde seçime katılım oranının yüzde 90'ın üzerine çıkacağını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

'ÜLKEYE YAPABİLECEĞİ EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPMIŞ OLUR'

'İktidar seçim gecesinde sandık kararına saygı duymazsa' söylentilerine cevap veren Paylan "Erdoğan seçim gecesi 'Bu bir darbedir, insanları sokağa dökelim' diye düşünürse bu ülkeye yapabileceği en büyük kötülüğü yapmış olur. Tavsiyem, siyasi kariyerinin son kararında, o gece çıkacak sonuca saygı göstermesidir. Aynı Erdoğan çözüm sürecini yürütürken toplumun yüzde 75 desteği vardı. İktidar bir günah keçisi ortaya koymuş; Kürt halkı ve HDP'liler. 'Onlarla birlikte misiniz değil misiniz?' siyaseti yapıyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN