Gelecek Partili Üstün: İktidara maliyeden 2 milyara yakın bir seçim yardımı yapıldı

KARAR TV'de konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ayhan Sefer Üstün, iktidarın mitingler için devlet kurumlarını kullandığını belirterek, "Devlet kurumları üzerinden harcaması yapılan ve Erdoğan'ın katıldığı tam 18 miting saydık. Bir tanesi Sultanahmet Camii'nde Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde yapılmış bir miting. İktidara maliyeden 2 milyara yakın bir seçim yardımı yapıldı" ifadelerini kullandı.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Dün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı. İnce, ''Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim. Bir kanal açmaya çalıştım, başaramadık." dedi. İnce'nin seçime 3 gün kala adaylıktan çekilme kararına hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı kanadından peş peşe açıklamalar geldi.

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'ye verilen yurtdışı oyları konusunda konuşan Gelecek Partili Üstün, İnce'nin oyları da sayılacak fakat sayıldıktan sonra bu oylar nasıl bir muameleye tabi tutulacak? Sorun burada. Geçersiz oylar gibi kabul edilip yüzdeye dahil edilmeyecek mi? Geçerli oy kabul edilip yüzdeye dahil edilecek mi? Muharrem İnce'nin medya üzerinden çekilmesi pek bir anlam ifade etmez. Ayrıca gidip hukuki çerçevede YSK'ya bir dilekçeyle başvurması gerekir. İnşallah bu başvuruyu yapmıştır" şeklinde konuştu.

nr.png

'SEÇİMİN HUKUK GÜVENLİĞİYLE İLGİLİ SORUNLAR VAR'

Seçim güvenliğinin sağlanacağını belirten Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün şu ifadeleri kullandı: "Seçimin hukuk güvenliğiyle alakalı sorunlar var ama seçimin sandık güvenliği de var. Her sandığın başında 7 kişi var. Bu 7 kişi dışında 7 kişi gözlemci de var. Olaylar gözümüzün önünde oluyor. Biz işimizi yaparsak 1 oy dahi zayi olmaz." Öte yandan yasalara dikkat çeken Üstün şöyle dedi: Yasa çok açık. Sandığın başında kimlerin durabileceği, ıslak imzalı tutanakları kimlerin alabileceği belli. Bunların dışında, güvenlik güçlerinin veya başka birilerinin sandık başına kendiliğinden gelmesi dahi yasaklanmış.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN